JANDROKOVIĆ OPREZAN

‘Zadravec šteti HDZ-u! Za koga ću glasati? Neću vam otkriti, ali za ljevicu neću...‘

Dodao je da će nadležna tijela odlučivati o tome treba li stranka pokrenuti postupak protiv Zadravec
Gordan Jandroković
 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković razgovarao je s novinarima o nabavci borbenih aviona, lokalnim izborima, a dotaknuo se i Dijane Zadravec i situacije u KBC Sestre milosrdnice.

Jučerašnji sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem na Vijeću za obranu nije komentirao, rekavši da su ono o čemu se tamo govorilo povjerljivi podaci. Ipak, sastanak je protekao u profesionalnom tonu, rekao je Jandroković.

- Očekujem da će Vlada skoro predstaviti tu odluku. Ima puno dobrih stvari o kojima bih govorio, ali nažalost, ne mogu. Molio bih vas da sačekate, jer nisam u poziciji, s obzirom na to da sam u Vijeću za obranu, išta govoriti. Bilo je profesionalno, napravili smo ono što se od nas očekivalo i to je to. Suradnja je obveza svih nas. Kad su u pitanju naše ustavne i zakonske obveze naravno da moramo surađivati, to činimo profesionalno i to je za sada dovoljno, kaže Jandroković za N1.

Osvrnuo se i na lokalne izbore rekavši da HDZ u drugi krug ulazi kao favorit.

- Postoje sredine gdje ćemo se dodatno koncentrirati, očekujem da ćemo obraniti veliku većinu i županija i gradova i općina gdje smo bili na vlasti i najmanje ponoviti rezultat iz 2017. godine. Vidim da postoje špekulacije jesmo li pobijedili ili nismo, kad se zbroje svi podaci, mi smo otprilike na rezultatu od 2017. godine, rekao je Jandroković, a na pitanje za koga će on glasati u Zagrebu te hoće li zaokružiti Miroslava Škoru, kaže:

- Moja je obaveza izići na izbore, mogu reći da sasvim sigurno neću, nikad nisam i neću podržavati one koji podržavaju lijeve političke opcije. Rekao sam da ću izaći i neću podržati ljevicu. Nije pristojno govoriti za koga ću glasovati, ali da ću izaći na izbore i da neću zaokružiti kandidata ljevice, to mogu reći, rekao je i dodao da postoje još dvije opcije ako ne zaokruži lijevu opciju.

Odgovorio je i na pitanje šteti li Dijana Zadravec HDZ-u.

- Da, šteti! Njeno ponašanje nanosi štetu HDZ-u, rekao je Jandroković i dodao da će nadležna tijela odlučivati o tome treba li stranka pokrenuti postupak protiv Zadravec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:38