VJETAR U LEĐA

Zadarski gradonačelnik Vrančić (HDZ): Svoj glas dajem Bandiću

Dok vrh HDZ-a šuti, Vrančić je nedvosmisleno potvrdio da je na Bandićevoj strani i to zato jer je 'Josipović puno udaljeniji od političkog programa i ciljeva HDZ-a nego Bandić'
 Andrija Lučić/CROPIX

ZADAR - U drugom krugu predsjedničkih izbora prednost i svoj glas ću dati Milanu Bandiću kojega preporučujem svima onima koji mi vjeruju. Mislim da je Bandić bolje rješenje od Ive Josipovića za budućnost naše države, ali i za Zadar i njegove buduće potrebe, izjavio je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Vrančićevo jasno opredjeljivanje za Milana Bandića došlo je svega desetak dana nakon što je Vrančić zatražio da s Bandićeve službene internet stranice bude skinuta njihova zajednička fotografija nastala na jednoj od nogometnih utakmica na zadarskim Stanovima.

Dok vrh HDZ-a šuti, Vrančić je nedvosmisleno potvrdio da je na Bandićevoj strani i to zato jer je „Josipović puno udaljeniji od političkog programa i ciljeva HDZ-a nego Bandić“. Vrančić je svjestan da se Jadranka Kosor nije tako precizno izjasnila, tvrdi da je riječ o njegovom osobnom stavu, a ne stavu zadarskog HDZ-a, te vjeruje da će vrh HDZ-a izbor između Bandića i Josipovića prepustiti lokalnim ograncima ili članstvu HDZ-a.

- Iznenađuju me određeni pritisci na mene nakon takve izjave. Ne bi valjalo suspendirati demokraciju i zastrašivati ljude u političkom izjašnjavanju, kaže Vrančić objašnjavajući da je pritisaka bilo kroz telefonske pozive i „propitkivanje o tome kako sam se usudio takvo nešto javno reći“.

Od dolaska na mjesto zadarskog gradonačelnika, Vrančić pokušava ostaviti dojam čovjeka žestoko opredijeljenog protiv korupcije i pogodovanja, a na pitanje smatra li da je tom kontekstu puno bliži njegov favorit Bandić nego Ivo Josipović, Vrančić uzvraća: - Bandić je u prednosti u mnogim stvarima. Ja ne vjerujem u prezentaciju Bandića kao čovjeka povezanog s nekim koruptivnim radnjama, zaključuje zadarski gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 07:19