TEMPERATURNI ŠOKOVI

Za vikend sunčano i do 17 stupnjeva, a u ponedjeljak novi snijeg

 Nikša Stipanićev / CROPIX

Prevrtljiva veljača pokazala se u punom sjaju. Tako će već sutra temperature početi rasti te će biti sunčano. U nedjelju će temperature porasti i do 17 Celzijevih stupnjeva, a već u ponedjeljak će pasti snijeg, a temperature će se približiti nuli.

Danas nas je na istoku i jugu Hrvatske dočekalo pretežno sunčano vrijeme. Ipak, poslijepodne i navečer sa zapada postupno jača naoblačenje, a potkraj dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mjestimice će biti kiše. U noći se kiša očekuje u većini predjela. Vjetar u unutrašnjosti ponegdje umjeren, moguće i jak jugozapadni, na Jadranu do kraja dana umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva.

U noći sa četvrtka na petak ujutro oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i grmljavinom. U gorju uz kišu ponegdje i snijeg. U zapadnim predjelima i na Jadranu već prijepodne, a na istoku zemlje sredinom dana oborine će prestati, a zatim će se i postupno razvedriti. Vjetar u noći mjestimice jak, u gorju i na sjevernom Jadranu i olujni jugozapadni. Tijekom dana u unutrašnjosti povremeno umjeren, na Jadranu i jak, u početku i olujni sjeverozapadnjak, a zatim uz obalu bura. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, a dnevna od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend nas očekuju izuzetno visoke temperature za ovo doba godine. U cijeloj Hrvatskoj bit će sunčano, a pojedinim dijelovima rast će i do 17 Celzijevih stupnjeva. U kontinentalnom dijelu Hrvatske bit će toplije nego na Jadranu, no već u ponedjeljak mogle bi nas iznenaditi snježne pahulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:47