SVEUČILIŠTE Za djelatnike Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Za 30 tisuća kuna u tri semestra do titule specijalista diplomacije

Prvi put osniva se studij koji će osposobiti diplomate koji će predstavljati Hrvatsku u svijetu
 CROPIX

Najviše 40 kandidata koji prođu na natječaju - polože prijemni ispit, pokažu aktivno znanje engleskog i izdvoje 10 tisuća kuna po semestru - moći će upisati novi poslijediplomski studij diplomacije.

Završetkom ovoga studija u trajanju od tri semestra stjeću akademski naziv sveučilišni specijalist diplomacije.

Prednost upisa

Prema navodima iz objavljenog natječaja, studij osnovan u suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva vanjskih i europskih poslova ima za cilj povezivanje akademskih znanja i praktičnih diplomatskih iskustava. Nastava će se za prvu generaciju izvoditi na engleskom jeziku, a studij je namijenjen zaposlenicima MVEP-a (čiji kandidati imaju prednost upisa), stranim diplomantima te ostalim zainteresiranim kandidatima.

Riječ je o interdisciplinarnom specijalističkom studiju, čiji je voditelj povjesničar Tvrtko Jakovina. Među nositeljima predmeta niz je poznatih imena.

Brojni predavači

Uz Jakovinu čiji su predmeti Povijest diplomacije te Hrvatska povijest u 20. stoljeću, predavači su Dejan Jović (Međunarodni odnosi i vanjska politika) , Ivan Grdešić (Diplomacija i diplomska profesija), Ivan Šimonović (Vanjskopolitički seminar), Vlatko Cvrtila (Globalna sigurnost i transatlantski odnosi), Branko Smerdel (Ustavna vladavina).

Nastavu će voditi i sveučilišni profesori Zdravko Petak i Siniša Rodin, a nositelji kolegija su dekan Ekonomskog fakulteta Tonći Lazibat te novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras.

Prijave za upis primaju se do 18. kolovoza, prijemni ispiti bit će organiziran u rujna, a nastava počinje zimskim semestrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:27