OGLASIO SE GUVERNER

VUJČIĆ SE VRATIO IZ AUSTRIJE 'Ne skijam već 30 godina, u Kitzbühelu sam držao prezentaciju'

Neki mediji optužili su guvernera Narodne banke da se u vrijeme izbijanja nove kreditne krize skija u Austriji, no on je te optužbe danas odbacio
Rovinj, 280414.Skup guvernera banaka u organizacij poslovnog tjednika Lider. Teme skupa su usmjerene ka mjerama protiv globalnih kriza u financijskom sektoru, koristenje novca centralnih banaka za poticanje gospodarskog rasta i utjecaju mocnih sredisnjih banaka poput FED-a ili ECB-a na nacionalnu monetarnu politiku.Na fotografiji: Boris Vujcic.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

ZAGREB - Unatoč glasinama koje su se preko vikenda pojavile u medijima, guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić nije bio na skijanju u Austriji, već na službenom putu, i to igrom slučaja, u poznatom skijaškom mjestu u Tirolu, Kitzbühelu, u kojem je sudjelovao na konferenciji o ulaganjima u istočnu i središnju Europu. Kako su za tportal potvrdili u HNB-u, cijelo vrijeme bio je u kontaktu sa svojim službenicima i ministrom financija Borisom Lalovcem vezano uz situaciju sa švicarskim frankom.

USKORO RJEŠENJE ZA KREDITE U FRANCIMA 'Ljudi su ugroženi zbog špekulanata. Intervenirat ćemo'

'Guverner Vujčić ne skija već 30 godina. U Kitzbühelu je bio na konferenciji o ulaganjima u istočnu i središnju Europu te je održao prezentaciju za 85 investitora u hrvatski dug, s kojima je imao i pojedinačne sastanke', kazala je za tportal šefica Ureda za odnose s javnošću HNB-a Dejana Rebernik i dodala kako je guverner cijelo vrijeme bio u kontaktu sa svojim službenicima i na vezi s ministrom financija Borisom Lalovcem.

Guverner se vratio u Hrvatsku, a u kojem smjeru će ići rješenje koje će ponuditi monetarna vlast, tek treba vidjeti. Očekuje se njegov sastanak s ministrom financija, premda u HNB-u još ne mogu precizirati kada će se on točno održati, prenosi tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 02:55