SVAĐA PREMIJERA

VUČIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU 'Žao mi je što ne želi razgovarati sa mnom, ja bih razgovarao i s crnim đavlom'

 AFP

Srpski premijer Aleksandar Vučić kazao je da mu je žao što je hrvatski premijer rekao kako uopće više ne želi razgovarati s njim te da je Srbija uvijek spremna na razgovore zbog regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama, prenosi RTS.

Njegova osobna, kao i politika Vlade Srbije je, ističe, da sa svima razgovaraju.

- Osobno bih razgovarao i s crnim đavlom ako je to korisno za Srbiju i regionalnu stabilnost, za dobre i prijateljske odnose među narodima i državama. Možda i nije loše da se vidi po tom pitanju razlika - rekao je Vučić u izjavi Tanjugu, pa dodao:

- Neprihvatljivo je i nedopustivo da netko vrijeđa predsjednika i institucije Republike Srbije govoreći da ne zna tko su ti ljudi i koji posao obavljaju. To mnogo više govori o onome tko ih je izgovorio, nego o onima na koje se te riječi odnose.

Srbija, ponovio je Vučić, želi dobre odnose s Hrvatskom, ali da po pitanju zatvaranja granice nije mogla dozvoliti da bude ponižavana, te da je samo štitila sebe i uspješno se obranila.

- Ali Srbija je uvijek spremna razgovarati i Srbija će uvijek razgovarati jer smatramo da je to jedini način na koji možemo napraviti neusporedivo bolje odnose između naših zemalja i naših naroda - zaključio je, prenosi RTS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:47