KASNIJE I ODLUKA SDP-a

VRH HDZ-a ODLUČUJE HOĆE LI POTPISATI MOSTOV PRIJEDLOG Predsjednik stranke Tomislav Karamarko progovorio o sinoćnjim pregovorima

Predsjedništvo HDZ-a održava sjednicu, a uoči nje šef stranke se obratio novinarima
 Dragan Matić / CROPIX

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u subotu za HRT da na jučerašnjim pregovorima između Mosta, HDZ-a i SDP-a nije bilo riječi o podjelama mjesta u tripartitnoj vladi, dodavši da su o tome razgovarali samo na nekakvoj principijelnoj razini i iznosili možebitne probleme.

"Ne, nije bilo riječi o tome. Mislim da će danas više biti riječi o tome", rekao je Karamarko HRT-u ispred središnjice HDZ-a, uoči sastanka Predsjedništva HDZ-a, upitan je li u petak na pregovorima bilo riječi o podjeli ministarstava ako se dogovore o tripartitnoj vladi.

Ocijenio je kako su sinoćnji razgovori u sjedištu Mosta protekli u lijepom tonu, te naglasio da su tu situaciju postavljali na principijelnu razinu, izražavali možebitne probleme.

Smatra i da je oko dva sata razgovora premalo za to i razgovori će se nastaviti i danas.

"Želim biti optimista i vidjet ćemo što će biti", rekao je.

Karamarko je ponovio kako je od samog starta iskazivao skepsu na mogućnost i kvalitetno funkcioniranje tripartitne vlade, ali i da je uvijek bio otvoren za razgovore o njoj.

HDZ i SDP moraju odlučiti hoće li prihvatiti Mostov prijedlog

Predsjedništvo HDZ-a u subotu u podne, a Predsjedništvo SDP-a u 17 sati odlučuje hoće li potpisati Sporazum o sudjelovanju u tripartitnoj vladi koju predlaže Most.

Od dviju velikih stranaka to je na sastanku u petak zatražio čelnik Mosta Božo Petrov te dvjema velikim koalicijama dao rok do 19 sati u subotu da se očituju o sporazumu, po kojemu bi na čelu tripartitne vlade bio nestranački premijer ili kandidat Mosta, dok bi se sve odluke vezane uz vladu i konstituiranje Sabora donosile konsenzusom, uz pristanak HDZ-a i SDP-a.

Potvrđeno je to Hini u Mostu iz kojega, međutim, poručuju kako je netočno da se od HDZ-a i SDP-a tražilo da potpišu raspodjelu ministarstava po strankama.

U prostorijama Mosta u Zagrebu u subotu u 14,30 sati nastavljaju se razgovori stručnih timova Mosta, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste,o reformama koje treba provesti.

U 19 sati trebao bi se održati novi sastanak čelnika Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste o definiranju mandatara za sastav vlade.

Kako je u petak navečer najavio čelnik Mosta Božo Petrov, nakon toga sastanka trebalo bi biti sve riješeno.

U ime Mosta nezavisnih lista, sastanku na temu poduzetništva, energetike, izbornog zakonodavstva, pravosuđa, znanosti i obrazovanja, nazočit će Jasna Matulić, Slaven Dobrović, Robert Podolnjak, Juro Martinović i Ivan Tomljenović, objavio je u subotu Most nezavisnih lista na svojoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:40