MINISTAR GOSPODARSTVA

VRDOLJAK S ČOBANIJADE POSLAO PORUKU GUVERNERU VUJČIĆU 'HNB je na švicarce trebao reagirati prije deset godina'

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Kritike guvernera HNB-a Borisa Vujčića o štetnom modelu rješavanja problema švicarskog franka kojeg je Vlada ovoga tjedna uputila u proceduru neće očito previše uzrujati Vladu i ministre. Tako je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Osijeku izjavio da je HNB trebao svoj posao raditi prije 10 godina kada su se švicarci pojavili na hrvatskom financijskom tržištu.

- Svatko treba raditi svoj dio posla. Kada se događalo sve što se događalo onda je HNB trebao reagirati i zaštititi građane da ne bi došli u situaciju da možda trebaju dodatno angažirati svoje resurse i zaštititi tečaj kune sada kad mi spašavamo svoje građane - rekao je Vrdoljak, potvrdivši da Vlada neće odstupiti od ovog zakona.

Ministar gospodarstva u Osijeku je bio na tradicionalnoj čobanijadi osječko-baranjskog HNS-a, kada se okupljaju predstavnici njihovih podružnica. Ovogodišnja je pak označila i početak pretkampanje HNS-a u 4. izbornoj jedinici.

- Od ovog trenutka počinjemo djelovati na terenu. Cilj nam je poručiti građanima da Hrvatska raste i da ne želimo ići nazad - rekao je Vrdoljak, čijoj je stranci prema nedavno potisanom koalicijskom sporazumu u 4. Izbornoj jedinici pripalo drugo mjesto, premda se u medijima dugo nagađalo da bi ovaj put mogli dobiti prvo mjestu i da bi upravo on bio nositelj liste, a s obzirom na činjenicu da je SDP-ova uzdanica Biljana Borzan sada zastupnica u Europskom parlamentu. No, sporazumom je regulirano da SDP-u ostane prvo mjesto, a u toj stranci još nisu odlučili tko će se na njemu naći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:39