MINISTROVA REAKCIJA

VRDOLJAK POTVRDIO INFORMACIJE JUTARNJEG 'Da, odbili smo Petroviću dati stručnu analizu poslovanja Ine'

 Ranko Šuvar/CROPIX

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je danas da je Ministarstvo službeno odbilo dati predsjedniku Nadzornog odbora Ine Siniši Petroviću stručnu analizom poslovanja Ine, da je riječ o dokumentu koji će biti dio arbitražnog postupka pokrenutog protiv MOL-a, pa je prema tome tajan, te poručio da ne postoje sukobi između vladinih pregovarača i njenih predstavnika u Nadzornom odboru Ine.

"Točno je da me je predsjednik Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović tražio stručnu analizu poslovanja Ine koju je izradila konzultantska kuća AT&Kearney , a što je Ministarstvo gospodarstva i službeno odbilo. Moram napomenuti da je riječ o dokumentu koji će biti dio arbitražnog postupka koji je Hrvatska pokrenula protiv MOL-a, pa je prema tome i taj dokument tajan", izjavio je Vrdoljak zamoljen da komentira medijske napise o navodnom raskolu u Vladi zbog Ine jer je studiju odbio dati Petroviću.

Ministar gospodarstva ističe da je analizu poslovanja Ine, koju je napravila konzultantska kuća, naručila i platila Vlada RH i da je to vlasništvo hrvatske države.

"Stoga, Vlada nema nikakve obveze Ini davati u analizu, koja je ponavljam u vlasništvu Hrvatske i važan je dio arbitražnog postupila protiv MOL-a. S druge strane sam, kao predstavnik drugog najvećeg vlasnika u Ini, tražio od Ine dokumente o poslovanju te tvrtke, što je Ina odbila", rekao je Vrdoljak.

Zaključno naglašava " da ne postoje nikakvi sukobi između vladinih pregovarača i predstavnika Vlade u Nadzornom odboru Ine".

Podsjetimo, u današnjem Jutarnjem listu objavljen je tekst 'Ne želimo šefu Nadzornog odbora Ine dati tajne dokumente jer on sve otkriva Mađarima', u kojem se otkriva sukob u timu za pregovore s Mađarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:18