ODGOVOR TVRTKE

'Vrdoljak nema nikakve veze s ATO Inženjeringom, a Fiolić konstruira aferu tamo gdje je nema'

Ivan Vrdoljak
 Goran Sebelić / EPH

Nakon što je HDZ u četvrtak žestoko napao bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka zatraživši da se istraži poslovanje tvrtke u suvlasništvu njegove bivše supruge, a koja je između ostalih poslovala i sa HEP-om, odgovor je stigao od prozvane tvrtke ATO Inženjering iz Osijeka.

U njemu Dejan Đurišić, direktor tvrtke navodi kako ATO Inženjering posluje transparentno i u skladu sa zakonima te da vlasnički nisu povezani s Vrdoljakom. On je 2000. bio je jedan od osnivača tvrtke i njezin direktor do 2009., odnosno do izbora na dužnost dogradonačelnika Osijeka. Vrdoljak tada izlazi iz tvrtke, a njegov suvlasnički dio je u brakorazvodnoj parnici pripao bivšoj mu supruzi Tatjani.

„Tvrtka s HEP-om posluje od 2001. na poslovima izgradnje i održavanja različitih postrojenja, a HEP je samo jedan od naručitelja usluga tvrtke, s kojim se u kontinuitetu radi već 15 godina. Dokumenti kojima se u medijima iskazuje veliki profit tumačeni su na nestručan i tendenciozan način. Tvrtka ATO Inženjering nikada nije ostvarila prihode, a osobito ne profit, u iznosu 150 milijuna kuna, što je vrlo jednostavno provjerljivo na poslovnim portalima.

Objavljena dokumentacija javne nabave odnosi se na ukupni natječaj temeljem kojega je nekoliko tvrtki potpisalo ugovor s HEP-om, a ukupni iznos ugovora neutemeljeno je pripisan ATO Inženjeringu. Pripadajuće fakture sastavni su dio ugovora, a ne dodatak na ugovoreni iznos, te se iz ovoga tumačenja vidi dodatna namjera nanošenja štete i ugrožavanje poslovnog ugleda ATO Inženjeringa. S indignacijom odbacujemo optužbe koje je izgovorio zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Fiolić, jer se njegove optužbe ne temelje na činjenicama i istini, već se radi o lošem pokušaju konstrukcije afere tamo gdje je nikada nije bilo,“ stoji u priopćenju ATO Inženjeringa, tvrtke koja zapošljava 42 djelatnika, poglavito inženjera elektrotehnike i posluje na nekoliko kontinenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:51