ODBIO DATI KOMENTAR

VRDOLJAK 'Ne smijem, a i ne želim govoriti o arbitraži u slučaju Ina-MOL'

Zagreb, 270712.Vukovarska 78.U ministarstvu gospodarstva odrzan je sastanak Gospodarsko - socijalnog vijeca na kojem se najvise raspravljalo o aktualnom stanju u graditeljstvu koje biljezi stalne gubitke radnih mjesta i taj trend se ne zaustavlja.Na slici: Prof.dr.sc. Mirando Mrsic ( ministar rada i mirovinskog sustava ), Ivan Vrdoljak ( ministar graditeljstva i prostornog uredjenja ).Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

VARAŽDIN - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak odbio je komentirati medijska nagađanja da će međunarodni arbitri pred kojima se zbog Ine spore hrvatska i mađarska strana uskoro najvjerojatnije onemogućiti trgovanje Ininim dionicama i MOL-u i hrvatskoj državi.

- Niti želim, a niti smijem komentirati napise koji se pojavljuju u medijima jer je arbitražni postupak zatvoren za javnost i tajan. Arbitraža je vrlo ozbiljan proces sa arbitrima koji su vrlo ozbiljni, odgovorni i profesionalni i sve strane u postupku trebaju se tako ponašati uključujući i moju malenkost - naglasio je ministar Vrdoljak u Varaždinu gdje se susreo sa varaždinskim županom Predragom Štromarom i varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem te posjetio Špancirfest.

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Sud UN-a: 'MOL-u i Hrvatskoj ćemo zabraniti prodaju Ine'

Iako o Ini i arbitraži nije želio govoriti, spremno je komentirao najave da će država ponuditi državljanstvo stranim investitorima koji ulažu u Hrvatskoj.

- Podržavam tu namjeru, ja sam čak i jedan od inicijatora toga. Imamo puno investitora koji su uložili puno svog novca i zaposlili naše ljude i ne vidim razloga da im ne ponudimo putovnice nakon sigurnosne provjere koju svi moraju proći pa tako i ti investitori. Pa i danas se događa da oni investitori uz preporuku pojedinih ministara dobiju putovnice, samo bi sutra to trebao biti ozbiljno organiziran proces - naglasio je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:05