MINISTAR GRADITELJSTVA U ZADRU

Vrdoljak: Ne glasajte za one koji su krivi za presporu legalizaciju

Zagreb, 270712.Vukovarska 78.U ministarstvu gospodarstva odrzan je sastanak Gospodarsko - socijalnog vijeca na kojem se najvise raspravljalo o aktualnom stanju u graditeljstvu koje biljezi stalne gubitke radnih mjesta i taj trend se ne zaustavlja.Na slici: Prof.dr.sc. Mirando Mrsic ( ministar rada i mirovinskog sustava ), Ivan Vrdoljak ( ministar graditeljstva i prostornog uredjenja ).Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

Splitsko-dalmatinska županija je sa 12 posto riješenih zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata najbolja od četiri dalmatinske županije, dok je Zadarska sa 2,02 posto najgora - rekao je danas na HNS-ovoj presici u Zadru ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak.

Nemoćno ministarstvo

Konstatirao je da brojke pokazuju kako je postotak riješenih predmeta nizak, ali da on kao ministar nema zakonskih mogućnosti utjecati na to, odnosno smijeniti ljude po upravnim odjelima.

- Neshvatljivo mi je da župani i gradonačelnici ne vide važnost ovog posla, a sami bespravni graditelji jesu jer sami i ruše objekte koji su sagrađeni nakon 21. lipnja 2011.

Sramotne brojke

Preporučio sam im da se ubrzaju i bolje organiziraju te zaposle nove ljude jer ionako polovina naknade od legalizacije ostaje županijama. Sada se postupak nešto ubrzao - 15. listopada bilo je 5202 zahtjeva, a u šest mjeseci riješeno ih je 105. A kad već kao Ministarstvo ne možemo utjecati na ažurnost, možemo glasno govoriti o tome i poručiti građanima - ne glasajte više za takvu lokalnu vlast - poručio je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:43