ODOBRENJE INI ZA ISTRAŽIVANJE

VRDOLJAK 'HDZ ni rješenje nije znao napisati! Sad ćemo mi izdati novo i sve će biti u redu'

 Neja Markičević / CROPIX

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas, komentirajući rješenje Visokog upravnog suda o poništenju rješenja kojim je 2011. tadašnje Ministarstvo gospodarstva oduzelo odobrenja Ini za istraživanje mineralnih sirovina u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, "kako 2011. godine HDZ očito nije znao ni to rješenje napisati."

"Sada ćemo izdati novo rješenje i to će biti kako valja", rekao je Vrdoljak novinarima u Opatiji uoči dodjele godišnjih turističkih nagrada na Danima hrvatskog turizma.

Na upit novinara znači li to da će vratiti koncesije Ini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Vrdoljak je odgovorio da izdaju rješenje koje će biti pametnije napisano i obrazloženo.

Visoki upravni sud poništio je rješenje kojim je 2011. tadašnje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva oduzelo odobrenja Ini za istraživanje mineralnih sirovina u istražnom prostoru ugljikovodika "Sava" i "Sjeverozapadna Hrvatska", dok je predmet koji se odnosi na istražni prostor "Drava" još u postupku rješavanja.

U Ini su potvrdili da su zaprimili presudu Visokog upravnog suda te istaknuli da je njome sud potvrdio stajalište te kompanije. Sud je utvrdio da Ministarstvo gospodarstva nije dokazalo da Ina nije ispunila svoje obveze, a što je bio razlog oduzimanju dozvola, naveli su iz Ine.

Iz Ministarstva gospodarstva je pak poslijepodne rečeno kako službeno presudu nisu još dobili te poručeno da ne odstupaju od prije donijetih rješenja.

Ako će ta presuda biti takva kako prenose mediji, Ministarstvo će donijeti nova rješenja. Također, u tom slučaju, Ministarstvo gospodarstva će ponovno prikupiti sve vjerodostojne dokaze kojim će obrazložiti donošenje rješenja iz 2011. godine. Zaključno, Ministarstvo gospodarstva ne odstupa od prije donijetih rješenja, odgovorili su iz resornog ministarstva na upit kako komentiraju presudu Visokog upravnog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:53