PROGNOZA KOJA VAS NEĆE RAZVESELITI

VRAĆA SE PRAVA ZIMA Divlji vjetar je tek najava, temperature padaju, bit će i snijega!

 CROPIX

Iako je s prvim danom ožujka klimatološki proljeće već počelo, zima kalendarski traje još nekoliko tjedana i sljedećih će dana iznova pokazati zube.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, za koji bi dan moglo pasti i snijega, i to ne samo u najvišim predjelima.

U utorak se očekuje većinom sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Samo će još ujutro ponegdje u Slavoniji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka biti malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu bura. Poslijepodne će zapuhati jugoistočnjak, a na Jadranu, osobito na otvorenom moru, jugo. Minimalna temperatura zraka od 2 do 5, u gorju od -3 do 0, a na moru od 5 do 10°C. Maksimalna uglavnom između 7 i 12, a na Jadranu 12 i 16°C.

U srijedu naoblačenje mjestimice do kraja dana s oborinama. U četvrtak oblačno s kišom, u gorju snijegom, a snijega će biti i u nizinama istočne Hrvatske.

U petak još oborine, osobito u Lici i Slavoniji, i to uglavnom kao snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Osjetno hladnije, osobito u gorju.

Na Jadranu mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito tijekom četvrtka. Ponegdje i obilnije oborine, a u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice će biti i snijega. U srijedu jugo i istočnjak, a zatim bura, jaka mjestimice i olujna s orkanskim udarima. Umjeren pad temperature zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:19