HLADNA FRONTA

Vozači, oprez: Stiže nam snijeg i kiša koja se LEDI NA TLU

U unutrašnjosti će mjestimice biti kiše koja se može smrzavati na tlu ili zrnatog snijega, ponajprije u Lici, Gorskome Kotaru i Posavini
Gorski kotar, 201011.Olujna bura s kisom, susnjezica i potom gust snijeg obiljezili su danasnje popodne u Gorskom kotaru. Najvise je problema snijeg zadao sudionicima u prometu. Lokalne su ceste vec oko 13 sati bile prekrivene snjeznim pokrivacem, a na autocesti Rijeka - Zagreb prometuje se otezano. Preporuka svim vozacima je da nikako ne krecu na put bez zimske opreme. Na slici: detalj s autoceste, dionica Ostrovica - Vrata.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimas / CROPIX

U Hrvatskoj će u sljedećih nekoliko dana prevladavati oblačno s oborinama.

Sutra će na Jadranu povremeno padati kiša, u Dalmaciji i obilnija. U unutrašnjosti će mjestimice biti kiše koja se može smrzavati na tlu ili zrnatog snijega, ponajprije u Lici, Gorskome Kotaru i Posavini, javlja Hrvatski hidrometeorološki zavod .

Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a na južnom Jadranu umjereno i jako jugo i istočnjak. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, a na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna od -2 do 2, na Jadranu od 11 do 16 °C.

Sutra će u Zagrebu biti oblačno i tmurno. Moguća je prolazna slaba kiša koja će se smrzavati na tlu ili slab zrnati snijeg. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka bit će uglavnom od -3 do 0 °C, izvijesto je DHMZ .

Za danas je najavljeno većinom oblačno, ponegdje i maglovito, sa sunčanim razdobljima uglavnom u višem gorju. Na Jadranu u početku umjereno oblačno, a tijekom dana se s juga očekuje postupno jače naoblačenje i kiša.

Vjetar na kopnu slab. Na većem dijelu Jadrana umjereno i jako, na otvorenome moru i olujno jugo, a na sjevernome dijelu bura, navečer podno Velebita na udare i olujna. Najviša dnevna temperatura u većem dijelu unutrašnjosti od -2 do 1, u višim predjelima između 3 i 6, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 17°C, javlja DHMZ .

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je jutros da se u unutrašnjosti zemlje vozi po vlažnim i skliskim kolnicima, a zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Na državnoj cesti D1, zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka, zatvorena je dionica između Gubaševa i čvora Mokrice. Obilazak je autocestom A2 Zagreb-Macelj, preko Oroslavja ili Velikog Trgovišća. Zatvorena je i dionica Knin-Sinj (D1), na dijelu između Knina i Biskupije. Obilazak je preko Drniša.

Na autocesti A1, zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik, između čvorova Ravča i Vrgorac vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika u dužini od 5 km (od 452. do 457. km), javlja HAK .

Zbog razminiranja, od 8 do 18 sati zatvaraju se:

- D504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo i

- županijska cesta Ž3266 Slunj-Cetingrad na dionici između Cetingrada i Komesarca.

Vozila se propuštaju prvih 15 minuta svakog punog sata.

Do 24. prosinca, zatvorena je cesta Moravče-Marija Bistrica u ulici Crkvena Ves, a obilazak je Kašina-Vurnovec-Soblinec i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su državne ceste:

- D1 u Lučkom,

- D22 Novi Marof-Sudovec,

- D38 Ruševo-Đakovo i Pleternica-Vesela,

- D59 Kapela-Dazlina, te

- D523 Križišće-skretanje za Kraljevicu.

Obilazak je D501 Križišće-Jadranovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:15