POSADA HRZ-a I PZO-a

Vojni helikopter u tri akcije spašavanja

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a sudjelovala je danas u potrazi na moru za nestalim vozačem skutera sa Čiova, te u prijevozu u bolnicu trudnice s Hvara i ozlijeđenog turista sa Šolte.

Posada se oko podne helikopterom Mi-8 MTV uključila u potragu za nestalim vozačem skutera, koji se u subotu oko 20,30 sati sudario s gliserom u pomorskoj nesreći u akvatoriju Čiova, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Helikopter HRZ i PZO-a je dva sata pretraživala šire područje Kaštelanskog zaljeva, te Hvara i Korčule, no nestali muškarac još nije pronađen.

Također, tijekom dana posade HRZ-a i PZO-a sudjelovale su u hitnom zbrinjavanju jedne trudnice iz Starog Grada s otoka Hvara, kojoj je, prema riječima dežurnog liječnika iz stalnog medicinskog tima dr. Ozrena Krešića, nedostajalo svega nekoliko minuta do još jednog poroda u helikopteru.

Nakon zbrinjavanja trudnice helikopterska posada hitnim letom spasila je i slovenskog državljanina, koji se ozlijedio kao biciklist u prometnoj nesreći u Grohotama na Šolti, navode iz MORH-a

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:25