UZ RAME HGSS-OVCIMA

VOJNI HELIKOPTER U AKCIJI Na Paklenici spašavali onesviještenu turistkinju, od jutra traže ženu nestalu kraj Trogira

 Ivo Ravlić/CROPIX

Posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze Hrvatkog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane s helikopterom MI-171 Sh sudjelovala je jučer i danas u dvije akcije potrage i spašavanja.

Naime, prva akcija odvijala se sinoć na području Nacionalnog parka 'Paklenica' gdje je pronađena i zbrinuta strana državljanka koja je zbog visokih temperatura i iscrpljenosti kolabirala.

U ovoj akciji posada je najprije s helidroma KBC 'Firule' u Splitu ukrcala pripadnike Hrvatske gorske službe traganja i spašavanja, a nakon lociranja žene, spasioci su se spustili niz uže i ubrzo ju unijeli u helikopter. Žena je potom prevezena do vojarne Zemunik gdje ju je preuzeo tim hitne medicinske pomoći na daljnje zbrinjavanje u Opću bolnicu Zadar.

Jutros je započela nova akcija potrage za nestalom ženskom osobom, a pretraživat će se prostor između Trogira i Marine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Uz pretragu iz zraka, letačka posada i u ovoj akciji pruža potporu u prijevozu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:25