UGODAN ŽIVOT

Vojković: Voli cigare i putovanja, na poslu tek u 11

Svoj trendovski stil Hrvoje Vojković, ponekad, njeguje i na račun državne kompanije
 Nikola Vilić/CROPIX

ZAGREB - Nema njega prije 11 sati u uredu. Svaki put kad ga nazovem tajnice mi kažuda još nije stigao - rekao nam jedan od poznanika Hrvoja Vojkovića.

Nekadašnji “mladi lav HSLS-a” bio je na vrlo važnim funkcijama u državi: vodio je Ministarstvo gospodarstva, bio na čelu Fonda za privatizaciju, a sada iščekuje smjenu s mjesta šefa Croatia osiguranja. Postigao je važne rezultate, kažu njegovi suradnici, ali, dodaju, ni na jednom poslu nije se pojavljivao u uredu u jutarnjim satima.

Na račun kompanije

Nema sumnje da je Vojković oduvijek njegovao stil kojeg se ne bi posramio ni jedan od utjecajnijih američkih menadžera neke privatne kompanije: obožava skupa odijela, trendovske torbe, “in” restorane i barove, putovanja, mlade djevojke... Jedini je problem što Vojković svoj stil, čini se, ponekad njeguje na račun državne kompanije.

Croatia osiguranje, kako je jučer otkriveno, tijekom 2008. i gotovo cijele 2009. potrošilo je na cigare i cigarete više od 110 tisuća kuna. Taj je iznos uplaćen tvrtki Camelot, ekskluzivnom uvozniku cigareta, cigara i duhanskog pribora. U pojedinim mjesecima toj je tvrtki isplaćeno i po pet tisuća kuna za duhanske proizvode. Vojković tvrdi da cigare nisu bile za njega.

- Ne pušim više od godinu i pol, samo električnu cigaretu, i to rijetko - izjavio je Vojković.

Prekinuta politička karijera

Cigare su samo detalj u njegovu savršeno izgrađenom imidžu. Putovanja u egzotične krajeve s kojih je Vojković medijima dostavljao fotografije, penjanje na Himalaji, poziranje fotoreporterima s novom mladom djevojkom na jedrilici poput nekog hollywoodskoga glumca, prijatelj iz hip-hop svijeta čiji je koncert Snoop Doga tvrtka kojoj je Vojković na čelu marketinški sponzorirala, gradnja vikendice s bazenom te planovi za vile na Hvaru... Sve to uklapa se u imidž Vojkovića čija je politička karijera nedavno naprasno prekinuta.





‘To je cijena i za piće i hranu’

U Croatia osiguranju tvrde da 110 tisuća kuna nije potrošeno samo na duhanske proizvode.

- Radi se o ukupnoj reprezentacijskoj ponudi zajedno s pićem i hranom, a koja je namijenjena osiguranicima, gostima ii poslovnim partnerima. Članovi nisu konzumenti navedene ponude - tvrde u Croatia osiguranju.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:00