MIROLJUB ALEKSIĆ

VLASNIK PIONIRA O 'SPORNIM' ČOKOLADICAMA 'Gdje je problem? Pa moje slatkiše proizvode Hrvati i Mađari, a Vučić najviše obožava Kraševe napolitanke'

 HANZA MEDIA/Screenshot

Prvi čovjek Alco groupa, Miroljub Aleksić, u čijem je vlasništvu tvornica Pionir iz Subotice, a čije je čokoladice djeci u utorak u Dubrovniku podijelila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kazao je da ne vidi u čemu je problem.

Kaže da je u toj subotičkoj tvornici zaposleno 20 posto Hrvata, a čak 60 posto Mađara, piše Tportal.

- Ne razumijem u čemu je problem. Ja dijelim Zvečevo i Kraš - kazao je Aleksić i napomenuo kako on nema problema s hrvatskim proizvodima, a tako nema ni srpski premijer Aleksandar Vučić.

- On bi hrvatske slatkiše bez problema dijelio. Čak sam ga čuo kako govori kako su mu Kraševe napolitanke najbolje - kazao je ovaj uspješni gospodarstvenik blizak vladajućoj garnituri u Srbiji, a čije poslovno carstvo obuhvaća hotelijerstvo, nekretninski sektor, proizvodnju…

- Meni je drago da imamo lijepe odnose, stvarno ne razumijem u čemu je problem. Mi koristimo vašu hranu, vi našu mnogo manje. Pa moja žena stalno donosi iz Idee (trgovački lanac u vlasništvu Agrokora) vaše proizvode - zaključuje Aleksić za Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:56