OSTAJE U PRITVORU

VLAHUŠIĆEV SIN SAMO OD 2012. GODINE IMA DESETAK IZGREDA 'Stalno se tuče, razbija i vozi u pijanom stanju'

Od 2012. skupio je desetak prijava zbog niza tučnjava, vožnje u pijanom stanju, vikanja...
 Bruno Konjević/CROPIX

Manji od makova zrna, Frano Vlahušić, sin dubrovačkog gradonačelnika Andre, stupio je u ured Zdenka Posavca, dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Pred sucem je izrazio žaljenje zbog incidenta u policijskoj postaji u centru Zagreba u četvrtak u ranu zoru.

Tada je potpuno pijan, sa 2,75 promila alkohola u krvi, gurnuo na staklenu stijenu J. B., jednog od policajaca koji su ga vodili na otrežnjenje.

Policajac je proletio kroz staklo i sav izrezan završio na Rebru, gdje su mu kirurzi rane zašili s ukupno 22 šava.

Sudi mu se u Osijeku

Unatoč kajanju, sudac mu je odredio pritvor, ali i ponudio izlazak na obranu sa slobode uz 50.000 kuna jamčevine.

A pritvor mu je određen zbog - opasnosti od ponavljanja djela. Naime, samo od 2012. godine Vlahušić junior u prekršajnoj evidenciji ima desetak djela, uglavnom je pijan remetio javni red i mir diljem zemlje, posebice u Osijeku, gdje se protiv njega vodi i sudski postupak.

Što je radio? Izlasci začinjeni alkoholom tjerali su ga na tučnjave, vožnju u pijanom stanju, vikanje, udaranje u prometne znakove... Hoće li odluka o jamčevini postati pravomoćna i hoće li biti uplaćena, bit će poznato za tjedan dana, koliko će temperamentni dubrovački mladić sigurno ostati iza rešetaka.

Fajterski dvojac

Podsjetimo, drama s elementima nasilja zbog kojeg je Vlahušić jr., inače student građevine i član Folklornog ansambla Linđo, završio u postaji počela je ispred noćnog kluba Team Club u Kačićevoj u četvrtak nešto poslije 4 sata ujutro.

Frano i njegov godinu dana stariji prijatelj I. V. žestoko su se potukli, a svjedoci su pozvali policajce koji su fajterski dvojac odveli u postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:54