POVRATAK NA ČELO

VLAHUŠIĆ POBIJEDIO NA IZBORIMA U DUBROVNIKU Franković izgubio za samo 462 glasa

Rezultate izbora u Dubrovniku pratite iz minute u minutu na portalu Dubrovacki.hr!

20,35 - Sve je vrelija atmosfera u stožeru HNS-a u Kinu Gruž gdje se oko 21 sat očekuje pobjednik izbora Andro Vlahušić. Tatjana Šimac Bonačić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika prima čestitke na izboru. _ Moram čestitati građanima Dubrovnika što su i nakon ove vrlo prljave kampanje ipak odabrali programe i projekte koje smo prikazivali tijekom ove kampanje. Mislili smo da će ta prljava kampanja zamazati sve te projekte ali građani su to prepoznali i izabrali nas. Pokazali smo da nastavljamo raditi zajedno, da znamo, možemo i hoćemo – rekla je večeras nova stara zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić. Dodala je kako pregovori o formiranju većine u Vijeću počinju od sutra. Voditelj kampanje Valentin Dujmović rekao je okupljenima da je Mato Franković čestitao Vlahušiću na pobjedi. Željko Raguž dodao je da se Dubrovnik ne može voditi ni iz Metkovića, ni iz Križevaca, ni Zagreba ni Bruxellesa, te da su građani to dokazali. Ivo Jadrušić (HSU)pozdravio je svoje umirovljenike rekao je kako su oni sigurno izašli sa 100 posto i dali glas pravom čovjeku koji će voditi ovaj Grad. Mladen Gojun, predsjednik SDP-a Dubrovnika, predstavljen kao budući Predsjednik Graedskog vijeća, također je zahvalio biračima i rekao kako će učiniti sve da 2017. opet budu pobjednici MRK

20,11- Naša mlada ekipa u ovom trenutku ima prvu jaku političku utakmicu iza sebe. U ovom trenutku moramo priznati da je novi gradonačelnik grada Dubrovnika gospodin Andro Vlahušić i mi mu na tome čestitamo. Prema podacima koje imamo razlika između njega i mene je 462 glasa. Ovo je bio Festival demokracije a odlučili su građani grada Dubrovnika, pa i oni koji nisu glasovali. Mislim da sam ostvario dobar i kvalitetan rezultat. Dio je birača izašao na izbore ali nije glasovao ni za mene ni za Vlahušića, što je također jedna poruka. Nikad nisam bio na ovakvim izborima koji se imali tako nisku razinu udaraca na dnevnoj razini, pa i protiv mene i moje obitelji. Ono što nas doista veseli jest da je HDZ Dubrovnik odradio poštenu kampanju. No, krenimo dalje za dobrobit ovoga grada a o tome hoću li se kandidirati za dvije godine- odlučit će HDZ. Do tada ćemo, sigurno, biti znatno spremniji i jači nego što smo sada. Moram reći da ćemo biti korektiv u budućem Gradskom vijeću ali je vrlo teško reći kako će se složiti koalicije u tom Vijeću. Mi nećemo koalirati s Vlahušićem i njegovom koalicijom a većinu su osvojila ljudi koji nisu podržali Vlahušića i znam da mu neće biti lako u predstojećem periodu. A.K.

20,10 U izbornom stožeru Andra Vlahušića pljušte čestitke okupljenih. Upravo je objavljeno kako Vlahušioć prema izvještajima s terena vodi za 500 glasova, a da je neizbrojeno ostalo tek biračko mjesto u Mrčevu.

Rezultate izbora u Dubrovniku pratite iz minute u minutu na portalu Dubrovacki.hr!

20,00 - Iz izbornog stožera HDZ-a prema njihovim prebrojanim glasovima Mato Franković od Andra Vlahušića izgubio za 462 glasa.

19,58 - Prema neslužbenim rezultatima iz stožera HNS, SDP, HSU, gdje su prebrojani glasovi sa svih birališta pobijeđuje Andro Vlahušić sa 1000 glasova prednosti. Naime, Vlahušić je dobio 9200 a Franković 8200 glasova.

19,50 - Imamo prednost od 900 glasova! Ta je vijest aplauzom dočekana u izbornom stožeru HNS-a u kinu Gruž. to znači da imamo starog gradonačlenika našega Andra Vlahušića - vikao je Tihomir Matić. U izborni stožer stiže sve više simpatizera i članova stranaka HNS-SDP-HSU koje su podržale Vlahušićevu kandidaturu.

19,41 - U izbornom stožeru Andra Vlahušića, večeras nema gužve. Iako neke izlazne ankete daju prednost Vlahušiću ispred Mata Frankovića, u stožeru se baš ne slavi. -Tijesno, tijesno! Bit će u sto glasova - prognozira kandidat za Vlahušićeva zamjenika Željko Raguž. Isto govore i drugi članovi HNS-a i SDP-a koji su se okupili u bivšem kinu Gruž. Rezultati koji daju malu prednost Vlahušiću, naime samo su s dijela birališta s užeg područja Grad Dubrovnika, pa ni u Vlahušićevu stožeru ne vjeruju da će vrijediti do kraja izborne noći. mrk

19,29- Kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za zamjenicu gradonačelnika Dubrovnika Sanja Putica nije komentirala izlazne aknekte ali je navela kako prvi rezultati pristižu u Stožer te da su vrlo optimistični:- Kampanja je bila vrlo iscrpljujuća a naši su politički suparnici zadavali i udarce „ispod pasa“. Dobro je da mediji ovako detaljno prate izbore, što govori i o velikoj zainteresiranosti za njihov ishod. Možda su Internet i društvene mreže mediji o kojima bi valjalo razmisliti u idućim izbornim ciklusima a nas izlaznost birača ne zabrinjava. Jer, poznato je na naši glasači tradicionalno glasuju nešto kasnije, ali naravno, očekujemo sve najbolje. A.K.

19,20 - U stožeru dubrovačkog HDZ-a vlada veliko iščekivanje. Svi napeto očekuju prve podatke gradskog Izbornog povjerenstva ali stranački dužnosnici još uvijek ne komentiraju izlazne ankete niti iznose prognoze o ishodu drugog kruga izvanrdnih izbora za gradonačelnika grada Dubrovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:42