KUPCI IZ RUSIJE I KINE ISPALI IZ UTKRE ZA ŠKVEROVE

Vladin tajni adut za privatizaciju brodogradilišta: Čačić Škegri prodaje 3. maj i Brodotrogir

Sastanak u Ministarstvu gospodarstva je održan, a fondovi će to razmotriti i tek onda donijeti odluku o privatizaciji, rekao je Škegro

Investicijski fondovi Prosperus, Nexus i Quaestus najizgledniji su Vladin partner za privatizaciju riječkog 3. maja i Brodotrogira. Oni bi naime trebali činiti taj hrvatski konzorcij kojeg je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio kao kupca za ta dva državna brodogradilišta. Spomenuti su fondovi još lani pokazali interes da uđu u taj delikatan privatizacijski proces, no prošla Vlada nije pokazala interes da ih prihvati kao potencijalnog partnera; tada su naime već imali odabrane kupce, Danka Končara i samoborski DIV.

U trenutku kad je aktualna Vlada definitivno odbila Končara kao kupca već su obavljeni prvi razgovori s Borislavom Škegrom, čiji je Quaestus fond i nositelj ideje da društva za upravljanje fondovima gospodarske suradnje, njih pet, preuzmu taj financijski zahtjevan, ali i profesionalno izazovan projekt restrukturiranja i spašavanja posrnulih brodograđevnih tvrtki.

Pet fondova

Od pet fondova korak dalje u realizaciji ideje otišla su spomenuta tri kojima su jučer u Ministarstvu gospodarstva uprave 3. maja i Brodotrogira prezentirale svoje programe, kao i osnovne informacije o trenutnom stanju tih tvrtki.

Tvrtke u teškoćama

Premda nam nitko od sudionika tog sastanka nije htio prokomentirati ovu informaciju, na naše uporno inzistiranje Borislav Škegro potvrdio nam je da se navedeni sastanak održao, no odbio je svaki daljnju izjavu. Rekao je samo da će fondovi takvu mogućnost razmotriti i tek onda donijeti odluku ulaze li u projekt privatizacije nacionalnih navoza.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 23:46