ŠETNJA PO ZAGREBU

Vladimir Zagorec proveo je svoj prvi vikend na slobodi: Odslužio je više od polovice kazne

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

Samo pet dana nakon što je u tajnosti iz Kaznionice u Glini premješten u zagrebački zatvor u Remetincu, Vladimir Zagorec , osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz sefa MORH-a, proveo je prvi vikend na slobodi od kako je krajem rujna 2008. godine uhićen ispred svog ureda u Beču.

Odluku o puštanju Zagorca na slobodan vikend donijela je Uprava remetinečkog zatvora, i to nakon što je stekao uvjete za odobravanje pogodnosti izlaska.

Dostavio adresu

Zagorec je odslužio više od polovice od ukupno sedam godina zatvora, koliko mu je izreklo sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskog suda jer je 2000. godine, kada je odlazio s mjesta pomoćnika ministra obrane, iz sefa uzeo dragulje vrijedne najmanje pet milijuna dolara.

Nakon što je Upravi zatvora dostavio adresu na kojoj će boraviti, Zagorec je u petak napustio zidine zatvora, a u Remetinec se vratio u nedjelju kasno poslijepodne. Na slobodi se tako u gradu nakon dugo vremena Zagorec mogao sresti s bivšim prijateljem, a sada ljutim neprijateljem Hrvojem Petračem koji je u studenome prošle godine pušten na uvjetni otpust nakon što je odslužio dvije trećine kazne zbog otmice Zagorčeva sina.

Vani je i Mateković

Iz zatvora je na uvjetni otpust početkom mjeseca pušten i Ivan Ico Mateković koji je također odslužio većinu od sedam godina zatvora, koliko je dobio zbog otmice tada maloljetnog Tomislava Zagorca.

Bivši pomoćnik ministra obrane veći dio kazne proveo je u Remetincu, gdje boravi na ženskom odjelu. U travnju je premješten u Kaznionicu u Glinu, koja je zatvorenog tipa, iako je tada tražio premještaj u Lipovicu ili na poluotvoreni remetinečki odjel u Vukomercu.

No, 16. srpnja Zagorec je opet vraćen u Zagreb, i to zbog upale gušterače. Kaznionica u Glini nije mu mogla pružiti adekvatnu liječničku skrb pa su njegovi odvjetnici zatražili da ga se vrati u Remetinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:38