'NAŠA VIZIJA JE DA GRAĐANI ODLUČE O ŠTO JE VIŠE MOGUĆE ZAKONA I MJERA!'

Vlada tražila savjete građana o krizi pa odgovorila na Faceu Jutarnjeg lista. Pročitajte što!

Vijest o Vladinom otvorenom pitanju građanima potaknula je živahnu raspravu na Facebook zidu Jutarnjeg lista, u koju se uključila - i sama Vlada
 Facebook

Nakon što smo na Facebooku objavili poveznicu na članak Jutarnjeg o Vladinom pozivu na davanje ideja za pomoć poduzetnicima i radnicima, razvila se zanimljiva rasprava u koju se uključila i - sama Vlada.

VLADA na Facebooku pitala građane: KAKO BISTE VI pomogli poduzetnicima? Što najviše koči hrvatskog radnika?

"Hvala svima na prijedlozima, naša vizija je da građani odluče o što je više moguće zakona i mjera, odnosno da budu korektiv vlasti," piše Vlada u komentaru.

"Ovo je samo uvod u neke od mjera koje ćemo prezentirati, uz pomoć vaših ideja i prijedloga koje smo dobili na Facebooku i Twitteru: Nulta stopa poreza na reinvestiranu dobit, smanjenje doprinosa na plaće, oslobađanje doprinosa za svako novo radno mjesto na dvije godine, smanjenje PDV-a za ugostiteljstvo i turizam, poduzetničko obrazovanje za zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih ljudi, posebne mjere za poduzetništvo žena i za zapošljavanje žena, potpore za zapošljavanje osoba s invaliditetom, socijalno ugroženih i drugih osoba s umanjenom radnom sposobnošću."

I dok se neki komentatori zgražaju nad dojmom koji Vlada ostavlja, tražeći odgovore od građana na goruća pitanja kao da nema svoj plan, i pitaju zašto Vlada troši novce na ekonomske stručnjake, drugi komentatori poziv shvaćaju ozbiljno i iskreno nude svoje najbolje ideje i prijedloge.

"Ukinite minimalni (mjesečni) dohodak i uvedite minimalnu satnicu. Dozvolite ljudima da rade npr. 10 sati tjedno na jednom, još 10 na drugom, a moguće i 10 na trećem radnom mjestu. Kod nas je to nemoguće, a sigurna sam da ima na tisuće ljudi, poglavito mladih kojima to ne bi smetalo, a stjecali bi prijeko potrebno iskustvo," piše Zrinka Ulovec.

"Da javni sektor počne raditi svoj posao i otkaz onima koji ga ne rade, da se napokon riješe koncesije na pomorskom dobru tako da konačno počinje gradnja i renoviranje objekata, gjde bi počeo gospodarski lanac i za turizam, građevinu i ostala poduzeća," predlaže Dalibor Kajin.

S obzirom da rasprava na profilima Vlade i Jutarnjeg traje i dalje, nije kasno da se i vi uključite sa svojim idejama i komentarima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:03