HUMANITARNA POMOĆ

VLADA SRBIJI I BIH ŠALJE PO 100.000 EURA 'U ovim teškim trenucima pomažemo svojim susjedima'

Zagreb, 220514.Vlada.Odrzana redovita sjednica Vlade.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic.
 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska Vlada na današnjoj je sjednici odlučila uputiti po 100.000 eura humanitarne pomoći za postradale u poplavama u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova svake godine ima određena sredstava koja su rezervirana za humanitarnu pomoć postradalima u katastrofama u inozemstvu, rekla je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Ta se sredstva mogu koristiti isključivo za humanitarnu pomoć u inozemstvu, ističe Pusić, a dosad se pomagalo izbjeglicama iz Sirije koje su smještene u Turskoj i Jordanu.

- U ovim teškim ljudskim trenucima humanitarno pomažemo našem neposrednom susjedstvu BiH i Srbiji", rekla je Pusić.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas da je iz Fonda za zaštitu okoliša osigurano između 40 i 50 milijuna kuna za sanaciju poplavljenih područja.

- Sada već razmišljamo o trenutku kada će se početi vraćati život u poplavljena mjesta, izradili smo plan sanacije, čišćenja otpada iz kućanstava i javnih površina, te su organizirana i predviđena odlagališta koja će moći prihvatiti taj otpad", rekao je Zmajlović novinarima prije početka sjednice Vlade.

Članovi Vlade održat će danas još jednu sjednicu u Županji, posvećenu situaciji i pomoći na poplavom postradalom području u Slavoniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:43