POVIJESNI DAN

VLADA OBJAVILA DETALJE Pogledajte kako izgleda program proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

Na službenim stranicama Vlade Republike Hrvatske danas je objavljen program proslave ulaska Hrvatske u Uniju.

'Republika Hrvatska će 1. srpnja 2013. godine postati 28. članicom Europske unije. Za Hrvatsku i njezine građane to je povijesni trenutak i prigoda obilježavanja ispunjenja dugogodišnje težnje članstvu u obitelji europskih demokracija. Hrvatsko članstvo predstavlja i uspjeh politike proširenja Europske unije.

Središnja proslava hrvatskog članstva u Europskoj uniji održat će se 30. lipnja 2013. godine, u poslijepodnevnim i večernjim satima, u Zagrebu. Okupit će političke lidere iz zemalja članica Europske unije, zemalja regije Jugoistočne Europe, čelnike europskih institucija te hrvatske uglednike, stoji u priopćenju.

PROGRAM PROSLAVE HRVATSKOG PRIDRUŽIVANJA EUROPSKOJ UNIJI

- do 16.00 h

Dolasci stranih delegacija u Zagreb (Zračna luka) - pristup će imati samo akreditirani novinari, fotoreporteri i snimatelji

- 19.00 h

Dolasci delegacija u Banske dvore (Trg sv. Marka) - snimanje i fotografiranje će biti omogućeno samo akreditiranim novinarima, fotoreporterima i snimateljima

- 19.00 h

Okupljanje u atriju Banskih dvora; - u Banskim dvorima samo službeni fotografi i snimatelj HTV-a; fotografije će biti moguće preuzeti putem Službe za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske, a live snimku od HTV-a (bez naknade)

- 20.00 h

Zajednička fotografija uzvanika (Trg sv. Marka) - samo akreditirani fotoreporteri i snimatelji imat će pristup lokaciji;

- 20.15 h

Kretanje uzvanika prema lokaciji za službenu večeru - samo službeni fotografi i kamera HTV-a (fotografije će biti moguće preuzeti putem Službe za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske)

- 20.15 h

pozicije za moguća live TV javljanja (Katarinin trg)

- 20.30 h

Službena večera za uzvanike (Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4) - samo službenim fotografima i snimatelju HTV-a omogućeno snimanje i fotografiranje svečane zdravice; fotografije će biti moguće preuzeti putem Službe za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske, a live snimku od HTV-a (bez naknade)

- 20.30 h

Početak programa na Trgu bana Jelačića (za građane)

- 22.45 h

Dolazak uzvanika na Trg bana Jelačića

- 23.00 h

Središnji dio svečanosti (Trg bana Jelačića); samo akreditirani fotoreporteri i snimatelji imat će pristup lokaciji u neposrednoj blizini tribine za uzvanike i pozornice za govornike (označen prostor).

Pozdravno obraćanje:

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović

Završno obraćanje:

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović

- 00.15 h

Završetak programa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:41