1103 NOVA VOZILA ZA 130 MILIJUNA KUNA

Vlada o nabavi novih vozila: Nismo rastrošni!

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Vlada je prošlog tjedna objavila oglas za nabavu 1103 automobila preko operativnog leasinga, u vrijednosti od 130 milijuna kuna bez PDV-a, što je prosječno 117 tisuća kuna po automobilu.

Nakon što je taj korak u javnosti proglašen rastrošnim, iz Ureda za središnju javnu nabavu stiglo je i pojašnjenje u kojem tvrde da nije riječ o novom bespotrebnom trošku i kupnji koja će povećati broj vozila ministarstava i državnih upravnih organizacija.

- Riječ je o najmu radi obnove postojećih voznih parkova koji će omogućiti daljnje redovito obavljanje poslova iz njihove nadležnosti - tvrde u Uredu. Novac je, podsjećaju, osiguran u državnom proračunu, a pojedinačni ugovori potpisuju se na razdoblje od tri do pet godina, kao i da se potreban novac planira kroz više proračunskih godina.

Automobili su inače namijenjeni za ministarstva financija, prometa, branitelja, obrane, unutarnjih poslova, zdravstva te Državnu geodetsku upravu i Državnu upravu za zaštitu i spašavanje. Prema specifikaciji dodatne opreme, jasno je da je 479 automobila namijenjeno za policiju.

Riječ je o 377 karavana, snage od 75 do 90 KW i 102 limuzine iste snage. Među ostalim automobilima koje Vlada traži, najsnažnije su četiri limuzine snage između 190 i 218 konjskih snaga s dieselskim motorom, u crnoj metalik boji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:46