AGONIJA TRAJE

Vlada i potencijalni kupac nisu se dogovorili, radnici Dine i Diokija i dalje bez plaća

 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Agonija Dine i Diokija nastavlja se nakon što u Ministarstvu financija očito nije došlo do dogovora između Vlade, predstavnika potencijalnog turskog kupca Caliskana i predstavnika dvaju poduzeća.

- Predstavnici Diokija, Dine i tvrtke Caliskan na odvojenom će sastanku precizirati svoje odnose u postupku kupoprodaje DINA-e, stoji u šturom priopćenju hrvatske Vlade nakon sastanka njezinih članova s predstavnicima Caliskana i zastupnicima Diokija i Dine, od kojeg se očekivalo rješenje agonije koje prolaze radnici i obje tvrtke.

Vlada je dodala da će novac za plaće radnicima biti uplaćen tek kad njihov dogovor bude postignut, naglašavajući da su razjašnjeni međusobni odnosi i obveze države koja vodi brigu oko osiguranja pet milijuna eura za isplatu prve dvije plaće radnicima Dine i Diokija.

To je bilo poznato i od ranije, pa se može zaključiti da nije došlo ni do kakvih pomaka u razgovorima nakon što je Caliskan zatražio dodatne uvjete za preuzimanje Dine, u kojoj radnici čekaju isplatu šest zaostalih plaća.

Oni su i prije završetka sastanka najavili da će u četvrtak na Krčkom mostu održati jednosatni skup upozorenja ukoliko do tada plaće ne budu isplaćene. Održavanje prosvjeda čini se sasvim izglednim, s obzirom na to da na sastanku nije bilo nikakvih konkretnih rezultata.

Na Krčkom će se mostu odlučiti i o blokadi prometa, a također će se najaviti i napuštanje postrojenja radnika Dine, čime bi opasne kemikalije u postrojenju ostavili bez nadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:20