SMRT U FERRARIJU

Vinka Obad: Valjda će nekoga kazniti zbog pogibije moje Ivane

Ključni dokazi bit će vještačenja na Ferrariju i Nissanu koji je vozio Dalibor Opačak

KARLOVAC - Nije mi logično to što istraga traje već sedam mjeseci. Ništa mi više nije logično. Nije mi logično ni što sam izgubila kćer, koja je bila 1990. godište, prije nego supruga, koji je također u međuvremenu preminuo. Nije mi ništa više logično… Ali ako ima Boga, valjda će netko za to platiti?! - izjavila je jučer Vinka Obad, majka Ivane Obad, 20-godišnje djevojke koja je stradala 5. studenoga 2010. prilikom izlijetanja Ferrarija automobilističkog asa Marina Čolaka s autoceste kod čvora Bosiljevo.

Razmatranje dokaza

Istraga oko stravične nesreće ovih je dana na Županijskom sudu u Karlovcu završena, skoro sedam mjeseci nakon brze vožnje po autocesti, u kojoj su sudjelovali Marin Čolak, s kojim je u automobilu bila mlada djevojka te njegov tadašnji prijatelj Dalibor Opačak u Nissanu Z350. Slučaj je ovih dana proslijeđen Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Državni odvjetnik Krešimir Ostrogonac trebao bi u slijedećih nekoliko dana razmotriti dokaze te odlučiti protiv koga će biti podignuta optužnica.

Uloga Nissana

Policija je odmah nakon nesreće za njezino izazivanje kazneno prijavila vozača Marina Čolaka, ali kako se istraga širila, s nezgodom se sve više povezivao i vozač Nissana Dalibor Opačak. Njihova dva automobila su se neposredno prije izlijetanja Ferrarija s autoceste dodirnula.

Pod kakvim se okolnostima to dogodilo trebala je utvrditi istraga i vještačenja. Marin Čolak je nakon izlijetanja s autoceste ispao iz Ferrarija koji se nekoliko puta okrenuo u zraku, a potom i zapalio te izgorio. Ivana Obad nije preživjela.

Nema očevidaca

Prilikom pregleda snimki s nadzornih kamera postavljenih na autocesti bilo je očito da su se Čolak i Opačak po autocesti utkrivali.

No, njih dvojica tvrdila su suprotno. Ali kako kamere ne pokrivaju dionicu na kojoj se dogodio sudar, a nema ni neposrednih očevidaca, ključni dokazi u ovom slučaju bit će najvjerojatnije nalazi vještačenja na Ferrariju i Nissanu.

U nesreći je lakše stradao i Marin Čolak koji je u prvom intervjuu nakon tragedije za udes optužio Dalibora Opačka.Tvrdio je da je Opačak jurio za njim kako bi ispao “što veći frajer”. Dan kasnije Opačak je za nesreću optužio Čolaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:34