A AUTORSKA PRAVA?

VIDEO: VLAHUŠIĆ POPALIO PJESMU THE CLASHA ZA PROMO SPOT 'Dozvolu nismo tražili, platit ću koliko treba'

 Cropix

'Najveća greška koju možete napraviti jest biti stalno u strahu da ćete počiniti grešku' - napisao je na svom Facebook profilu Andro Vlahušić (HNS) i uz to zalijepio promotivni spot - parodiju za gradonačelničke izbore u Dubrovniku, u kojem je kao podlogu iskoristio pjesmu 'I Fought The Law' u izvedbi grupe The Clash.

Vlahušić za korištenje glazbe u spotu nije tražio dopuštenje autora, ali ni njegova zastupnika Mars Music Publishinga koji je ekskluzivni zastupnik SonyATVMusic Publishinga u Hrvatskoj, piše Tportal.

- Spot su radili dečki iz mog tima. Naveli smo na kraju spota da je riječ o pjesmi grupe The Clash, ali dozvolu nismo tražili, priznao je Vlahušić i dodao da će, ako treba, platiti koliko bude potrebno.

Iz Mars Music Publishinga kazali su kako nemaju informaciju da je za korištenje pjesme 'I Fought The Law' izdana dozvola za upotrebu u Vlahušićevu videospotu te da će, ukoliko se pokaže da je riječ o neovlaštenom korištenju, poduzeti potrebne radnje za zaštitu autorskih prava korištene skladbe, piše Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:38