O PADU BDP-A

VIDEO Sarkastični premijer Milanović: 'Kakvu ostavku želite? Meku ili tvrdo kuhanu?!'

 Tom Dubravec / CROPIX

Državni zavod za statistiku danas je izvijestio da je prema prvoj procjeni hrvatski BDP u drugom ovogodišnjem kvartalu pao 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Premijer Milanović komentirao je u Rijeci na susretu europskih socijalista ovu procjenu Zavoda za statistiku.

- Teško nam je, ali ova Vlada ne plače zbog toga. U cijeloj Europi je teška situacija, a nekima je gore nego nama, rekao je premijer Zoran Milanović.

BDP pao za 2,1 posto! KOMENTAR Ratko Bošković: Građanima interventno, odmah, već danas, najprije treba osigurati posao i dati novaca!

Na upit novinarke namjerava li zbog ovakvih rezultata "dati neku ostavku", Milanović ju je sarkastično upitao o kojoj vrsti ostavke priča.

- Mislite na tvrdo kuhanu, meko kuhanu. Na kakvu ostavku mislite?! Neću komentirati jer nisam komentator, ali nasljedili smo globalne negativne trendove. Ipak mislimo i vjerujemo da će iduća godina biti bolja. Ne tražimo milost niti simpatije od građana već samo malo strpljenja, rekao je premijer.

Dodao je i kako smo dobili ovakvu situaciju kao posljedicu svega onoga što posljednjih 20 ili barem 17 godina u Hrvatskoj nije urađeno.

Ponovio je svoju nedavnu izjavu kako je Hrvatska zemlja slučajnosti.

- Govorim o načinu na koji se njome upravlja. Ako nema kiše, to je dobro za turizam, ali nije za poljoprivredu. Ovisimo o stvarima na koje nemamo utjecaja. To je najgora situacija za bilo koju državau ili čovjeka. No, ponavljam, mi radimo, nismo tu da komentiramo, rekao je na kraju Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:59