ESKALACIJA DIVLJAŠTVA

VIDEO: Pogledajte MUP-ovu snimku divljanja koja će biti dokaz

Policajcu petarada bačena pod vizir. Policija dva puta pucnjevima bila primorana smirivati navijače
Zagreb, 010510.Stadion Maksimir, 28. kolo, 1. HNL T-com, seniori, susret NK Dinamo i NK Hajduk.Na slici: neredi navijaca na tribini sjever.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - Policija je medijima podijelila snimke navijačkog divljanja na utakmici Dinamo - Hajduk. Snimke su napravljene MUP-ovom kamerom, a koristit će se i kao dokazni materijal. Na njima se jasno vide lica onih koji su sinoć trgali stolice i bacali ih na policajce.

Jedan teško i 14 lakše ozlijeđenih policajaca te jedan prostrijeljeni navijač brojke koje najbolje potvrđuju kakav se rat sinoć vodio između podivljalih huligana i policije na i oko stadiona Maksimir.

Karamarko: Ako dođe do odmazde, policija će biti spremna

Policija je jutros potvrdila kako je 33-godišnji pripadnik interventne policije iz Varaždina ostao bez oka, a uz to su mu i popucali bubnjići.

Po svemu sudeću, njemu je u općem kaosu i tučnjavi na sjevernoj tribini pod kacigu uletilo nešto od navijačkih pirotehničkih sredstava. Trenutačno se oporavlja u KBC-u Zagreb.

U bolnici je i pripadnik Bad Blue Boysa s prostrijeljenim torzom. Prema policijskom izvješću njega je ranio policajac kojem je ranjeni M.G., rođen 1981. godine, pokušao oteti pištolj.

Ranjen je u naguravanju. Navodno se to dogodilo nakon što je drugi navijač bocom pokušao izbiti pištolj iz ruke policajca.

Četvorica policajaca sjedili su automobilu kada ih je opkolila skupina navijača. Navijači su počeli lupati automobil, otvorili su vrata i napali policajce.

Pucalo se i na križanju Budakove i Donjih Svetica. Tamo su navijači napali policajce koji su regulirali promet. Prva im je meta bila policijski automobil na kojem su razbili prednje vjetrobransko staklo.

Kada su krenuli na policajce jedan od njih je, prema propisima, izvukao pištolj, upozorio ih da će pucati, a zatim je i ispalio dva hica u zrak. Napadači su se razbježali.

U divljanju nakon utakmice ukupno je oštećeno pet policijskih vozila, dva autobusa i dva tramvaja.

Pune ruke posla imali su i vatrogasci, jer je podivljala horda palila kontejnere i kante za smeće po ulicama.

Prema zasad dosupnim informacijama u neredima je ukupno ozlijeđeno šest navijača, 91 je priveden. Od toga je 25 navijača Hajduka, koji su uglavnom privedeni prije početka utakmcie.

Većina od 66 privedenih navijača Dinama je pak u policijskim rukama završilo tijekom i nakon utakmice.

Policija ističe kako brojke nisu konačne, jer podaci s terena još pristižu, a broj privedenih će vjerojatno još rasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:54