GLOBALNA KAMPANJA

VIDEO: MILIJARDA USTAJE Diljem svijeta kreće plesni ustanak protiv nasilja nad ženama: Plesom će protestirati i Hrvatska!

Kampanja "Milijarda ustaje" odvijat će se simultano u više od 150 zemalja
 Igor Sambolec / CROPIX

ZAGREB - Plesnim protestom građani Zagreba pridružit će se do sada najvećoj globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama "Milijarda ustaje" ("One billion rising"), nazvanoj po broju zlostavljanih žena u svijetu.

Tom programu nazočit će i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović , koji je jedan od članova Mreže utjecajnih muškaraca posvećene borbi protiv nasilja nad ženama, koju je osnovao Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Predsjednik će se obratiti nazočnima u 15 sati u Glazbenom paviljonu.

"Plesni ustanak" organiziraju Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, K-zona, Ženska soba, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske i agencije Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj, a kampanji će se priključiti brojne osobe iz javnog života.

Kampanja "Milijarda ustaje" odvijat će se simultano u više od 150 zemalja, a u Hrvatskoj će se plesom "protestirati" u Zagrebu, Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Šibeniku, Čakovcu, Sisku, Kutini, Puli, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici i Koprivnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 16:19