O HOLY I TEDESCHIJU

VIDEO Milanović o Holy: Žao mi je, ali postavili smo standarde ponašanja

Premijer Milanović u izjavi za medije objasnio je zašto je dao otkaz ministrici zaštite okoliša i prirode Mireli Holy.

U medijima se uvelike raspreda o tome da odluka ipak nije bila njezina, nego premijerova. Razgovarali su o tome preko telefona, što je medijima potvrdila i sama Holy. Zoran Milanović tada nije bio u Zagrebu već se odmarao na vikendici šefa Atlantic Grupe Emila Tedeschija, jednog od najutjecajnijih članova Hrvatske udruge poslodavaca.

Sukob interesa u vili Floriana na Hvaru? Milanović: Emil Tedeschi je moj prijatelj, a ne donator

"Utvrđeno je da je mail poslan i ona je rekla da ga je napisala, a to nije način, to se tako ne radi, žao mi je što se to dogodilo", rekao je Milanović te dodao da su postavili standarde ponašanja kojih će se držati. "Interveniralo se za osobu koja je povezana sa strankom. A to se ne smije. Na nama je da ako utvrdimo da stvari ne funkcioniraju da se otklone", rekao je Milanović.



Video streaming by Ustream

"Provodila je vladinu politiku, bila je veliki aktivist. Lomila je tabue i interese, znam kakva su njezina uvjerenja i što je sve htjela učiniti, ali nije uspjela. Ako je netko sretan zbog njezine ostavke, neka prestane biti."

"No, ostala pitanja su sporedna, ja mogu pričati o njenom profilu, namjerama, poštenju. To ja znam, ali intervenirala je za osobu povezanu sa strankom i prihvaćanje ostavke bilo je nužno", rekao je Milanović.

"Što se tiče druge stvari, objavljuje se da sam proveo slobodno vrijeme kod jednog poduzetnika. Javnost ima pravo znati s kim se družim, kakav je odnos s njima. Postoje ljudi s kojima komuniciram radim i razgovaram, znam ih još iz osnovne i srednje škole, sa fakulteta. Odnosa s nekim ljudima do kojih držim se neću odreći. Ne radi se o financijeru stranke, donacija nema i nije bilo. Isto vrijedi i za javne nabave. Nije monopolist, već uspješna hrvatska firma", rekao je Milanović.

Komentar Davora Butkovića: Dobar potez Mirele Holy. U aktualnim okolnostima jača politički položaj i moralni integritet Vlade

"Javnost ne treba znati kako provodim slobodno vrijeme. To gdje sam spavao je moja privatna stvar i jesam li uopće spavao. To je minimum privatnosti", poručio je premijer.

"Ja sam nažalost štićena osoba, 24 sata dnevno čuvaju me službe, zna se di idem. Da imam potrebu skrivati se, skrivao bih se. Na mjesta gdje sam ranije odlazio, ići ću i ubuduće, ja se privatnosti ne želim odreći. A vi gledajte jesu li te osobe donatori ili u poslovnom odnosu sa strankom, jesu li monopolisti, kako se prema njima odnosi porezna uprava", poručio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:52