POČINILA SAMOUBOJSTVO?

VIDEO Medicinska sestra koja je nasjela šali i odala podatke o Kate Middleton pronađena mrtva!

 AP

Britanska medicinska sestra Jacintha Saldanha pronađena je danas mrtva, samo dva dana nakon što je, vjerujući da razgovara s britanskom kraljicom, poziv australskih radijskih voditelja prespojila kolegici, koja je otkrila privatne informacije o stanju trudne Kate Middleton.

Kada su u stan samo nekoliko metara od Bolnice kralja Edwarda VII. u Londonu gdje je radila stigla kola hitne pomoći, Saldanha je bila u nesvjesnom stanju, no pokušaji oživljavanja nisu uspjeli. Scotland Yard pokrenuo je istragu i njezinu smrt službeno vodi kao “neobjašnjenu”, ali ne i sumnjivu, a britanski mediji pišu kako je vjerojatno riječ o samoubojstvu, a navode kako je bolnica navodno nije kaznila zbog njezina propusta.

Medicinska sestra u utorak je radila na telefonskoj centrali bolnice, kada je primila poziv radijskih voditelja Mel Greig i Michaela Christiana, koji su se pretvarali da su kraljica Elizabeta II. i princ Charles.

- Mogu li molim vas razgovarati s Kate, svojom unukom? - pitala je Mel Greig.

- O, da, pričekajte, gospođo - rekal je Saldanha te ih prespojila drugoj medicinskoj sestri, koja im je rekla da je vojvotkinja Kate “trenutačno spava i provela je mirnu noć” te da je “dobila tekućinu i trenutačno je stabilno”.

VIDEO, ZAFRKANTSKI POZIV IZ AUSTRALIJE Oh, halo, mogu li, molim vas, razgovarati s Kate, mojom unukom? O da, samo malo pričekajte...

Australski su se voditelji kasnije zbog narušavanja privatnosti prinčevskog para ispričali, budući da je njihov poziv izazvao globalno zgražanje.

- Jacintha nedavno bila žrtva lažnog poziva u bolnicu. Bolnica joj je tijekom tog teškog razdoblja davala podršku. Svi smo šokirani gubitkom vrlo voljene i cijenjene kolegice - rekao je danas direktor bolnice John Lofthouse.

Jacintha Saldanha u bolnici je radila više od četiri godine, a kolege tvrde da je svoj posao radila sjajno te da je bila vrlo poštovana i popularna. Bolnica je u međuvremenu priopćila da će provjeriti svoje telefonske protokole kako bi osigurala privatnost svojih pacijenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:54