VODIČ ZA SVE NAJBOLJE

VIDEO Lana Jurčević: Lijepo je biti prva ljepotica novog SVIJETA. Na kioscima u nedjelju 17. srpnja

ZAGREB - Svijetu sam potpuno otkrila svoju svakodnevnicu: od buđenja, tipično ženskih rituala, spremanja za koncert... Sve je to ulovljeno na ovim fotografijama. Kada gledate te fotografije, imate osjećaj kao da ste sa mnom u toj sobi - ispričala je Lana Jurčević, ljepotica prvog broja novog lifestyle magazina Svijet. Jedino što je napravila na snimanju, a inače ne radi jest usisavanje u štiklama.

- Imam puno stepenica u stanu tako da se držim rukavica i bosih nogu. I uživam u tome! - objasnila je.

Sve žene Ive Sanadera, ekskluzivni fotomaterijal! - vrišti s oglasa za novi magazin. Mnogi su se zapitali o čemu se točno radi.

“Ne mogu vam još reći”, kaže sa smiješkom Vanja Došen, simpatična urednica Svijeta. “Ali, mislim da će mnogi ljudi biti iznenađeni. Riječ je o pravom ljetnom štivu” Magazin Svijet izlazi ove nedjelje, 17. srpnja, na 116 raskošnih stranica, i to isključivo uz Nedjeljni Jutarnji, a bavit će se najznačanijim akterima hrvatskog javnog i društvenog života, lifestyle savjetima i pristupačnim luksuzom.

Potraga za imenom

“Samo ime Svijet na početku nam nije bilo genijalno”, priznaje Vanja, “ali kad smo osmislili slogan, Svijet kakav želimo, postalo nam je super”. Svijet, kaže, želi postati vodič za sve najbolje što se u životu nudi. Vanja nam otkriva da fotomaterijal Sanaderovih žena nije jedina senzacija koju Svijet donosi u prvom broju.

Tu je i veliki piktorijal s najmoćnijim odvjetnicima u Hrvatskoj, kaže, zatim nova ljetna priča Ante Tomića, životna priča najbogatije Hrvatice Ksenije Juhn, nevjerovatna priča najvećeg hrvatskog donatora poslije Mimare, tvrtka iz Zagreba koja je pokorila Facebook, reportaža o najekstravagantnijem hotelu na Jadranu i mnoge druge divote.

Svijet je novi magazinski projekt Nedjeljnog Jutarnjeg, tjedne revije Jutarnjeg lista, a prodavat će se isključivo uz Nedjeljni za dodatne tri kune, odnosno za nikad povoljniju cijenu od 10 kuna dobit ćete megapaket: Nedjeljni Jutarnji + Svijet.

Prvi magazin koji je Nedjeljni izdao bio je Dobra hrana koja je doživjela velik uspjeh - naklada je rasprodana u jednom danu.

“Jedva čekamo da čitatelji uzmu prvi broj Svijeta u ruke”, kaže Miran Pavić, urednik Nedjeljnog Jutarnjeg i Svijeta.

Besprijekorno ispeglan

“Projekt je mjesecima pripreman u najvećoj tajnosti”, otkrio nam je Vuk Radić, jedan od urednika Nedjeljnog Jutarnjeg i Svijeta. “Htjeli smo da sve bude besprijekorno, od fotografije do dizajna. Čitatelji će odlučiti jesmo li uspjeli.” Osim Vuka, Mirana i Vanje, na projektu su još radili mnogi novinari i urednici Nedjeljnog, a istaknuli su se Vjekoslav Skledar kao urednik fotografije i Vesna Veselić kao art direktorica. U planiranju je sudjelovala i Željka Klemenčić, urednica Dobre hrane, čiji će tim za Svijet proizvoditi gastro rubriku. Razradu projekta nadgledao je Tomislav Wruss, direktor medija EPH-a.

“Ovo je premium izdanje Nedjeljnog Jutarnjeg”, kaže Wruss, “u kojem ćemo objavljivati kvalitetne članke i vrhunske fotografije na kojima ćemo raditi mjesecima.”

Naslovnica prvog broja posvećena je najmoćnijim odvjetnicima u Hrvatskoj.

“Ovo je bila godina skandala, afera i procesa, a najvažniji akteri bili su upravo odvjetnici”, kaže reporter Svijeta Boris Vlašić, koji je pisao naslovnu temu. “Iako ih svakodnevno vidimo na televiziji, ponekad zaboravljamo koliko su moćni i utjecajni.”

Najsočnije pikanterije

“Recimo, jedna od pikanterija iz ove teme”, nastavlja Boris, “jest da svi jači odvjetnici vrlo kasno odlaze na godišnji, zbog rasprava na sudovima. Ove godine svi na odmor idu puno kraće. Čak i oni koji su poznati po ferijama koje su izjednačene sa školskim, sjede u Zagrebu, čitaju, slušaju raspravu.”

Kako prvi broj izlazi sredinom srpnja, tim Svijeta pripremio je i veliki ljetni specijal: najbolji alkohol za plažu, devet najlakših i najatraktivnijih ljetnih outfita, preporuke za lagodno čitanje na moru, savjeti za upucavanje i ljetne romanse te raskošan šoping vodič.

Tu je i ekstenzivni test e-readera i tableta pod suncem. “Najveći problem svih tableta je čitati ih na suncu”, kaže Miran Pavić, “pa smo odlučili napraviti veliki stres-test.” A za one koji vole sjesti u hladovinu i čitati, objašnjava Miran, Svijet ima ekskluziv sezone: Ante Tomić napisao je posebnu ljetnu ljubavnu priču!

Muški dio čitateljstva vjerojatno će najviše biti oduševljen veličanstvenim fotosessionom Lane Jurčević, koja je, kao što je već spomenuto, pozirala fotografkinji Svijeta Biljani Gaurini u nikad viđenom kućnom izdanju.

“Na snimanju je bilo vruće”, kaže Tonči Laura, videosnimatelj koji je kamerom zabilježio cijelu produkciju, a video sa snimanja moći ćete vidjeti na portalu Jutarnjeg od danas navečer.

Prvi broj potražite na kioscima uz Nedjeljni Jutarnji 17. srpnja.

SVA IZDANJA NEDJELJNOG JUTARNJEG I KAKO DO NJIH

Kako do magazina Svijet

Prvi broj najambicioznijeg magazina moći ćete kupiti samo uz ovotjedni Nedjeljni Jutarnji i nikako drukčije. Kupite Nedjeljni, doplatite tri kune i za nikad povoljniju cijenu od 10 kuna dobit ćete megapaket: Nedjeljni Jutarnji + 116 stranica Svijeta na luksuznom papiru.

Magazin Dobra Hrana razgrabljen u samo jednom danu!

Prvi magazinski projekt Nedjeljnog Jutarnjeg, Dobra hrana, zabilježio je nezapamćen komercijalni uspjeh. Prvi je broj planuo u samo jednom danu, pa je drugi tiskan u gotovo 50% većoj nakladi i postigao je još veći prodajni uspjeh.

Zbog velikog interesa čitatelja vaš omiljeni tjednik od sada dulje u prodaji!

Broj prodanih primjeraka Nedjeljnog raste iz broja u broj, pa je uredništvo odlučilo dati priliku svim čitateljima da dođu do svog primjerka. Stoga će se od ovog broja Nedjeljni prodavati i ponedjeljkom i utorkom.

Nedjeljni ima najveći rast naklade u Europi

Nedjeljni Jutarnji bilježi stalan rast naklade u posljednjih desetak mjeseci - nedavno je jedan broj tiskan u rekordnih 145.000 primjeraka. Većina nedjeljnih novina u Hrvatskoj, ali i u Europi, bilježi pad naklade, a godišnji rast od 13,5% svrstava Nedjeljni Jutarnji u sam europski vrh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:38