SUKLJAO CRNI DIM

VIDEO Kvar Inine rafinerije: Riječani zabrinuti zbog gustog dima i enormne buke zvali 112

Ina je navela da je uslijed tehnološkog poremećaja došlo do ispada u radu dvaju postrojenja i da je njihov rad obustavljen
 YouTube

RIJEKA - Mnogi građani Hreljina i Kostrene jučer su kontaktirali udrugu Eko Kvarner i broj 112 zabrinuti zbog enormne buke i visokih stupova bijelog i crnog dima što su se dizali iz područja rafinerije u Urinju.

Naftna kompanija Ina priopćila je jučer navečer kako je do ispada u radu dvaju njezinih postrojenja u riječkoj Rafineriji nafte došlo zbog tehnološkog poremećaja, što je uzrokovalo pojačano dimljenje na baklji i dimnjaku te buku zbog propuštanja na sigurnosnom ventilu.

Ina je navela da je oko 16,45 sati u Rafineriji nafte Rijeka uslijed tehnološkog poremećaja došlo do ispada u radu dvaju postrojenja - FCC i vakumska destilacija, i da je rad tih postrojenja obustavljen.

Na teren su izašle mjerodavne službe te su odmah poduzete sve potrebne aktivnosti, priopćila je Ina, dodajući kako se radi na utvrđivanju uzroka tog događaja.

Vezano uz eko incident Inine riječke Rafinerije predsjednik Udruge Eko Kvarner Vjeran Piršić sazvao je za danas u Rijeci konferenciju za novinstvo na kojoj će, kako je najavljeno, iznijeti podatke s terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:44