OTVORENI RAT

VIDEO: HDZ U OBRANI KOLINDE 'Milanović se ruga predsjednici, ali i cijeloj naciji!'

'Imamo ponašanje koje je racionalno, a s druge strane imamo ponašanje koje je neodgovorno'
 Damjan Tadić/Cropix

Priopćenje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem traži ostavlu premijera Zorana Milanovića izazvala je buru u SDP-u. Iz vladajućem stranke nakon toga odaslano je puno otrovnih strelica prema Kolindinoj bivšoj stranci i u HDZ-u su se odlučili na ekspresnu reakciju. Na izvanrednoj konferenciji međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač pokušao je objasniti Kolindinu reakciju.

- Suradnja je nužna, ona je Ustavom i definirana. Međutim, ono što, na žalost, vidimo je to da se predsjednik Vlade ruga, ne samo predsjednici, nego i cijeloj hrvatskoj naciji. Naime, predsjednica je od premijera tražila da se sazove tematska sjednica Vlade. I mi umjesto toga dobivamo što? Pismo predsjednika Vlade koji kaže da bi predsjednica trebala definirati mjere i izračunati koji će biti financijski učinci tih mjera. Zar to nije ruganje? Na predsjedniku Vlade je da pripremi sjednicu sa svojim ministrima i da onda na toj sjednici izloži predsjednici Republike kako on zamišlja rješavanje teške socijalne i gospodarske krize u Hrvatskoj.

KOLINDA BEZ KOČNICE 'Jedini konkretan prijedlog za izlazak iz krize je ostavka Milanovića'

Predsjednica je obećala da će tražiti od Vlade što se kani raditi. Rekla je prije dva, tri mjeseca da će se boriti aktivno i beskompromisno za interese svih onih koji su obespravljeni, bez posla i socijalno ugroženi. Znači, imamo ponašanje koje je racionalno, a s druge strane imamo ponašanje koje je neodgovorno. I radi se, kao što sam rekao, o ruganju predsjednici i naciji - odgovorio je Miro Kovač na pitanja je li suradnja moguća kad Grabar Kitarović nakon četiri dana poziva premijera na ostavku. Ponovio je par puta kako se radi o ruganju, te da je njena reakcija opravdana upravo zbog takvog ponašanja. Na pitanje o njihovoj daljnjoj suradnji kazao je - vidjet ćemo kako će se nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 01:17