UDARI VJETRA OD 97KM/H

VIDEO, FOTO: VELIKO NEVRIJEME U ISTRI Podivljalo more, valovi visoki pet metara, potopljene ulice, oštećeno 50-ak auta, ponegdje pada i gust snijeg

Građani Rovinja takvo nevrijeme dugo nisu vidjeli. Zbog ekstremnih prilika veći dio grada je bez struje
 Screenshot/Nensi Žarić/Facebook

Prošla noć donijela je vrlo turbulentno vrijeme na cijelom području Istre. Pala je obilna kiša uz mjestimične olujne udare juga, a zatim sjeverozapadnjaka i zapadnjaka, piše Istramet . Najviše kiše palo je podno Učke, a obilna kiša zabilježena je i u središtu Istre.

Vjetar je na pulskom području jutros dostizao brzine do 97 km/h. Olujni udari vjetra zabilježeni su na još nekim lokacijama, posebice na višim dijelovima središnje Istre. Iz Područnog ureda Pazin Državne uprave za zaštitu i spašavanje javili su kako im nisu prijavljivane nesreće na moru niti posebna upozorenja, javlja Glas Istre .

Unatoč tome, na udaru olujnog vjetra i sredinom dana našla se cijela zapadna obala Istre, a najpogođenije je prema svemu sudeći područje Rovinja gdje su bili valovi i do pet metara, mnoge je ulice preplavilo more.

U poslijepodnevnim satima na Ćićariji je počeo padati gusti snijeg.

Kliknite na fotografiju za pregled cijele fotogalerije













foto: Martina Tonelli

Posted by Rovinj News on Wednesday, 10 February 2016




Rovinjci su se čudili nevremenu kakvo dugo nisu vidjeli u gradu, a zbog ekstremnih vremenskih neprilika veći dio Rovinja je bez struje. U gradu je oštećeno 50-ak parkiranih automobila, a poplavljen je i veći broj poslovnih prostora, doznaje se iz Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Pazinu i istarske policije.

Na rivi su parkirani automobili ostali zarobljeni u vodi, a po podatcima istarske policije, na Valdibori ih je oštećeno pedesetak. Poplavljeno je i više poslovnih prostorija u zgradama uz obalu.

Rivu u Poreču zapljuskivali su veliki valovi, a more je prelilo i županijsku cestu na Antenalu, od Tara do Novigrada, na ušću rijeke Mirne.













Sad je jos grde

Posted by
Nensi Žarić on Wednesday, 10 February 2016




Autorica snimke iz Rovinja Nensi Žarić kaže nam da je jako zahvalna vatrogascima koji su uložili krajnje napore u spašavanju imovine građana.

Po podacima istarskoga meteorološkog portala Istrameta, najviše je kiše palo podno Učke - meteorološka postaja u Poljanama u 24 sata zabilježila je čak 107 milimetara kiše, koja je prestala padati oko osam sati.

U srednjoj Istri najviše je kiše palo u Žminju (58 milimetara) i Pazinu (53 milimetara), a manje na zapadu i jugu poluotoka. Kako se doznaje u istarskoj policiji, zbog jakog vjetra i skliskih kolnika, u prometu nije bilo nikakvih teškoća ni zastoja.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:42