NEPOZNATI 'UMJETNICI'

VIDEO FOTO Ružičastom bojom i bananama napadnuto sjedište IDS-a u Puli

 Srećko Niketić / CROPIX

PULA - Tijekom noći s utorka na srijedu za sada nepoznati "umjetnici" vrećicom ružičaste boje zalili su sjedište IDS-a u Splitskoj 3 u Puli.

Natpisna ploča s nazivom stranke, vrata i pročelje zgrade pogođene su bojom koja je bila pakirana u plastičnim vrećicama. Uz boju, na pročelje zgrade bačene su i banane. Policija ispitaju okolnosti događaja. U IDS-u su odmah osudili napad, kako su rekli vandala, na stranačko sjedište.

- U svjetlu protuvladinih prosvjeda i pojedinih vandalskih napada na stranačke središnjice od organiziranih skupina, koje koriste prosvjede očito sa ciljem da prikažu da su sve stranke jednake, bilo je za očekivati da će se i to desiti. Tim pojedincima želim poručiti da uništavanjem imovine i nasiljem, ovo društvo ne može imati bolju perspektivu - rekao je glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon.

Prema njegovim riječima, a koje su i službeni stav stranke, povijest Istre govori da su tolerancija i dijalog dvojne vrline koje su duboko prisutne kod građana Istre.

- Upravo zahvaljujući tome uspjeli smo prevladati i najteže trenutke naše složene bližnje i daljnje povijesti. Uvjeren sam da će i u ovim teškim vremenima u kojima se danas nalazimo, upravo u Istri prevladati naša svojevrsna decentnost, tolerantnost i dijalog - zaključio je Chiavalon ponovivši da se napad bojom na IDS mogao i očekivati, pa stoga i nisu previše iznenađeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:16