POBUNA U DALMACIJI

VIDEO: DRAMA NA DRVENIKU Mještani onemogućili pristanak trajekta, turisti bili blokirani satima

 Screenshot:YOUTUBE

Mještani Segeta Donjeg kod Trogira svoje su nezadovoljstvo zbog činjenice da se u njihovom mjestu i dalje nalazi pristanište za trajekte iskazali tako što su brodicama blokirali pristanište kako trajekt ne bi mogao pristati, piše Dnevnik.hr.

Pristanište u Segetu Donjem je zamišljeno kao privremeno rješenje dok se ne izgradi pristanište u Solinama, a taj projekt nikako da bude realiziran, pa su mještani Segeta Donjeg zbog toga vrlo nezadovoljni.

Mještani Segeta smatraju da je pristanište u njihovom mjestu prava katastrofa jer se radi o malom mjestu koje zbog njega bude zatrpano kolonama automobila.

Zbog blokade pristaništa u Segetu Donjem u koloni su na Velom Drveniku ostali deseci automobila.

Neki turisti su zbog 'pobune' mještana Segeta Donjeg propustili trajekte za Anconu, a neki su propustili letove. Na Malom Drveniku turisti su spavali u automobilima u koloni. Nije im bila ponuđena ni hrana ni smještaj.

Policija je nakon određenog vremena uspjela raščistiti pristanište, ali trajekt plovi samo tri puta u danu pa će odlazak turista s otoka potrajati još neko vrijeme, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:38