'ŽIV NAM BIO DADO'

VIDEO derneka u Gospiću: Pogledajte kako je Dado Milinović nahranio i napojio 1000 sugrađana

Ministar je podijelio pun kamion HDZ-ovih majica, šalova, kemijskih olovaka i promidžbenih materijala
Gospic, 111111.Parlamentarni izbori 2011.Ministar Milinovic podijelio je lignje, srdelice, kuhano vino na Gospickoj trznici. Njegovi sugradjani dobili su i promo materijale HDZ-a. U dobroj atmosferi zapjevao je i sa lokalnim tamburasem Djurom Basaricem.Na slici: Ministar Milinovic.Foto: Robert Fajt / Cropix
 Robert Fajt / CROPIX

GOSPIĆ - Ministar zdravstva Darko Milinović nahranio je lignjama i srdelicama više od tisuću svojih sugrađana, okrijepio ih s više od sto litara kuhanog vina, a potom podijelio skoro pun kamion HDZ-ovih majica, šalova, kemijskih olovaka i drugih promidžbenih materijala.

- Evo bako, nemam rupca, ali evo vam šal, da pobijedimo ove iz Kukuriku - rekao je ministar bakici.

- Doktore, može upaljač - upitao je stariji Gospićanin.

- E, neš' pušit, nije ti ovo upaljač, to ti je baterija, al' evo ti je - odgovarao je dobro raspoloženi ministar.

Gospićani su HDZ-ov štand doslovno opkolili, borili se za svaku kemijsku i svaki šal.

- Živ nam bio Dado, hajd' da pobijedimo ove crvenokošuljaše - dobacivali su.

- Nego kako da hoćemo - odgovarao je ministar.

- Ooo, evo moga limara, taj je najviše krovova napravio u Lici - vikao je rukujući se s omalenim starčićem gurajući mu šal.

- Đuro, de nam jednu zasviraj - viknuo je tamburašu Đuri Basariću koji je odmah i zapjevao jednu ličku iz Široke Kule, a ministar mu nakratko ukrao šešir, zagrlio ga i zaljuljao se u ritmu.

- Apsolutno sam zadovoljan odazivom, evo i vi ste svjedoci. Ali ovo radimo već 10 godina svaki petak. Dođite, i nakon izbora organiziramo druženje s našim građanima, evo, na ovakav način oni mogu doći lakše do mene i pitati me što treba. Naravno da su zadovoljni, evo u ovih sat vremena gotovo da nije bilo sekunde da netko nije došao, pružio ruku i rekao drž'te se, moramo pobijediti. I pobijedit ćemo - "cvjetao" je ministar Milinović.

Svjedno mu je tko je na listi Kukuriku kooalicije jer "svaki kandidat u 9. izbornoj jedinici ako je sa liste Kukuriku koalicije doživjet će poraz i to sam vrlo jasno rekao prije mjesec dva, to govorim i danas, a tako će biti i 4. prosinca. HDZ će pobijediti Kukuriku koaliciju."

Novinare je zanimalo je li HDZ u Otočcu prije nekoliko dana na otkrivanje braniteljskog spomenika iskoristio tamošnje učenike u predizborne svrhe.

- Ja sam jako zadovoljan, ne da je ravnateljica iskoristila učenike, nego da su djeca došla i to im je bio jedan sat povijesti, jer svatko onaj koji govori da se djeca u tom smislu iskorištavaju, ne želi dobro Hrvatskoj ili želi nekome nauditi. Djeca su bila tamo na otvaranju spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, vidjeli ste tamo i recitacije djece. To nije bio stranački skup, već jedan sat povijesti. Učimo svoju djecu o Domovinskom ratu i kroz takve manifestacije moraju znati tko je najzaslužniji za stvaranje hrvatske države i to je 3000 ljudi čulo, među njima su bila djeca iz škole, i neka ih bude još više, jer ne smijemo dati da nam netko laže i zamagljuje povijest - odlučan je Milinović.

Koaliciju HDZ-a i splitskog gradonačelnika Keruma u svojoj izbornoj jedinici nije želio komentirati rekavši da je predsjednica stranke rekla sve što je trebalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:49