PREDSJEDNICA HNS-a

VESNA PUSIĆ 'Orešković mi se u Plivi činio kao normalan i ozbiljan čovjek. Kao premijer je jedan od trojice i najmanje važan u ovom trenutku'

 Neja Markičević / EPH

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić gostovala je u Dnevniku N1 televizije.

Na početku gostovanja osvrnula se na svoju ulogu u stranci.

'Biti ću aktualna predsjednica HNS-a do travnja. Jedanaest godina sam na čelu HNS-a. Kad sam ponovo izabrana za predsjednicu rekla sam da ću preuzeti na sebe tu odgovornost da stranku stabiliziramo, ali nakon toga je vrijeme za sljedeću generaciju. Dobro je otići kad svi žele da ostanete, a ne da mole Boga da odete. Bit ću potpredsjednica Sabora, ali to nije zamjena za ovu ulogu', rekla je Pusić.

Komentirala je pitanje kreditora mandataru Oreškoviću hoće li nova vlada imati politiku prema Uniji kao Poljska i Mađarska, a na koje ovaj, prema tvrdnji voditelja emisije, nije znao odgovoriti.

'To je teško pitanje jer ja sam gospodina Oreškovića upoznala kad je vodio Plivu kao dio Teve. Tu se činio normalan i ozbiljan čovjek. Kao premijer je jedan od trojice i najmanje važan u ovom trenutku. Ne zna kakva će biti vanjska politika Hrvatske. Ne zna koga mu spremaju za ministre jer da zna sjednica Sabora bi bila u srijedu. Karamarko i Petrov dogovaraju ministre i oni su ljudi koji su potpredsjednici vlade i koji će moći svaki dan otpustiti premijera', kaže za N1 Vesna Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:06