TEMPERATURNI SKOK

VELJAČA JE BAŠ PREVRTAČA Nakon debelih minusa zatopljenje! Živa će se popeti do 11°C

Meteoropati bi mogli malo patiti zbog velikih promjena u temperaturi
Zagreb, 181114.Trg bana Josipa Jelacica.Temperatura od maksimalnih 16 stupnjeva i osuncani mokri plocnici kao rezultat promjenjivog vremena, stvorili su sliku grada vise nalik proljecu nego sredini studenog .Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Nakon što nas cijeli tjedan prati pravo zimsko vrijeme uz oborine i niske temperature, krajem tjedna vremenska situacija će se malo stabilizirati.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, već od sredine ovog tjedna možemo očekivati malo sunca. Oblaci bi se nad našim glavama trebali zadržati do vikenda, no idućeg ponedjeljka živa u termometrima skočit će visoko iznad nule.

No, bez obzira na povećanje dnevnog maksimuma, jutarnje će temperature dobar dio nadolazećih dana i dalje ostati ispod ništice. Tako će razlika u temperaturi u nekim mjestima biti i do 14 stupnjeva.

Na primjer, Senj će u srijedu imati pretežno sunčano vrijeme s jutarnjom temperaturom od -3 Celzijeva stupnja te "maksimalcem" od čak 11. Slične će vremenske (ne)prilike biti i u Križevcima, Slatini, Vukovaru, Virovitici, Vinkovcima, Varaždinu, Bjelovaru te ostatku unutrašnjosti.

Zagreb će također osjetiti dolazak boljeg vremena te se početkom vikenda možemo nadati uživanju u kavi na suncu ili šetnji pod vedrijim nebom. No, i dalje neće biti značajno toplije, stoga preporučamo ne podcjenjivati više stupnjeva u plusu.

Za kraj, krećemo se prema stabilnijim vremenskim prilika u kojima ćemo sigurno uživati. Meteoropati bi mogli malo patiti zbog velikih promjena u temperaturi, no ne sumnjamo da će im ljepše vrijeme svejedno izmamiti osmijeh na lice. Kapu i šal ipak imajte pri ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 16:59