VATRA PRIJETILA KAMPU I KUĆAMA

Veliki požar na Čiovu lokaliziran. Novi požar buknuo kod Slivnog i u općini Slano

'Što je najgore, nema vode, pa vatrogasci gase s vodom iz cisterna', rekao je Roko Vilan iz kampa Labadusa.
Skradin ,120812.Vatrogasci gase pozar kod sela Todorovici u zaledju Skradina. Pozar je zaprijetio kucama, a jak vjetar dodatno otezava situaciju.Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Nikša Stipaničev / CROPIX

NOVO 18:15 - Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Krstatice, prema Slivnom. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. Požar gase županijske vatrogasne snage. Požar je iz zraka gasio 1 Canadair, no on je napustio požarište. Gašenje je u tijeku, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar otvorenog prostora na južnoj strani otoka Čiovo, kod uvale Duga je lokaliziran. U gašenju su sudjelovale županijske vatrogasne snage sa trogirskog područja – 65 vatrogasaca sa 18 vozila. Požar su iz zraka gasila 2 Canadaira i 2 helikoptera. Opožareno je oko 20 ha trave, niskog raslinja i borove šume.

U tijeku je sanacija požarišta.

Gašenje požara otvorenog prostora na pordučju Rabe, općina Slano, i dalje je u tijeku. U gašenju sudjeluje Državna intervencijaska postrojba Dubrovnik i županijske vatrogasne snage sa ukupno 42 vatrogasca i 12 vozila. Požar su iz zraka gasila i 2 Canadaira, no oni su napustili požarište.

Požarom je zahvaćena borova šuma, trava i nisko raslinje.

NOVO 15:39 - Požar na Čiovu lokaliziran je u 15:07 sati i trenutno gasitelji rade na sanaciji požarišta. U akciji je sudjelovalo 65 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila.

----------------------------------------------------------------

Požar koji je na Čiovu izbio oko 12.40 kod autokampa Labadusa brzo se širi, vatrogasci ga nemaju čime gasiti, a trenutačno su ugrožene kuće u Okrugu Gornjem. Doznajemo to od zaposlenika kampa Labadusa, s kojim smo prije nekoliko trenutaka stupili u kontakt.

Vatru gase zemaljske vatrogasne snage s trogirskog područja, dva kanadera i dva helikoptera.

- Planulo je oko kilometar od kampa i svi smo se prestrašili. No, vatrogasci su brzo došli i pomogli su nam obraniti kamp. Turisti su premrli od straha, samo su stajali i gledali vatru. Na svu sreću, zapuhao je maestral i odnio plamen u drugom smjeru, ali sad su u opasnosti kuće u Okrugu Gornjem. Što je najgore, nema vode, pa vatrogasci gase s vodom iz cisterna. Dobro je što smo obnovili puteve pa nema nepristupačnih područja, a gore šikara i borovi. Strašno je ovo što se događa, ali oni daju sve od sebe i siguran sam da će se kuće obraniti - rekao nam je Roko Vilan iz kampa Labadusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:58