'KLEKNITE...'

VELIKI GAF BIVŠEG MINISTRA Uvredljiv status Ostojić je objavio dan uoči dolaska Erdogana, zgroženi i HNS-ovci

 Bruno Konjević / EPH

Potpredsjednik SDP-a, bivši ministar unutarnjih poslova i saborski zastupnik Ranko Ostojić, na svojem je Facebook profilu uoči posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana Hrvatskoj, u krajnje ciničnoj maniri pozvao građane Hrvatske da “kleknu i poklone se Sulejmanu”.

U tom Ostojićevom javnom istupu nije manjkalo prezira prema hrvatskim građanima, što su ocijenili i mediji skloni njemu osobno.

“Sutra vas molim da kao pravi podanici, kad bude prolazio Sulejman na svim zabranjenim rutama, kleknite i odate počast kapitalu i domaćim slugama koje će prodati sve što mogu. Poklonite se gušenju ljudskih prava, ukidanju slobode tiska, jer to i nas čeka. Pripremite se”, stoji u Ostojićevu statusu na Facebooku. Na Ostojićevu izjavu kratko se osvrnuo i HNS-ov Goran Beus Richembergh. On je, naime, predsjednik Udruge hrvatsko-turskog prijateljstva, a već treći mandat je i na čelu međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Turska.

“Smatram da je to jedna nepromišljena i neprimjerena izjava za osobu koja je obnašala tako visoku funkciju potpredsjednika Vlade. To nije razina na koju bi se trebao spuštati”, kratko je za Jutarnji prokomentirao Bues Richembergh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:38