SABOR U SISKU

VELIKE PODJELE MEĐU HDZ-ovcima Iz trećeg pokušaja za novog šefa izabrali izbornog gubitnika

Iako je označen kao izborni gubitnik, te je nedavno dobio ukor časnog suda, Krapljan je oko sebe okupio najveći dio sisačkih hadezeovaca koji će pod njegovim vodstvom pokušati ponovo osvojiti vlast u Sisku
 Miroslav Kiš / Cropix

SISAK - Iz trećeg pokušaja (dvije ranije sazvane izborne konvencije nisu održane zbog neslaganja I sukoba, te nedostatka kvoruma) uspješno je održana izborna skupština sisačkog HDZ-a.

Za novog predsjednika, s velikom većinom glasova, izabran je Željko Krapljan, koji je bio predsjednik do sredine prošle godine, kada je razriješen dužnosti odlukom vrha stranke zbog loših izbornih rezultata HDZ-a u Sisku, zajedno sa svim izbornim gubitnicima HDZ-a u državi.

Krapljan se ponovo kandidirao, te dobio 84 glasa izaslanika, dok je njegov protukandidat Ivica Valent dobio 48 glasova.

I na izbornoj skupštini osjetila se duboka podijeljenost među dvjema grupacijama unutar HDZ-a Siska, jedne koja podupire Krapljana i druge koja je za Ivicu Valenta, odnosno, kako su isticali, za nove snage.

Iako je označen kao izborni gubitnik, te je već stegovno kažnjavan, nedavno je dobio ukor časnog suda, Krapljan je oko sebe okupio najveći dio sisačkih hadezeovaca, te će pod njegovim vodstvom ta stranka pokušati ponovo osvojiti vlast u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:49