SEZONA JE POČELA

VELIKE GUŽVE PREMA MORU Od Lučkog se vozi u koloni od 8 kilometara, nesreća usporila promet

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zbog prometne nezgode na autocesti A1, prije odmorišta Draganić, na 31. km, u smjeru Karlovca, vozi se usporeno, jednim trakom, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Vozila iz prometne nezgode su uklonjena no zbog gustog se prometa i dalje vozi u koloni od oko 8 kilometara. Iz HAK-a vozače mole za strpljenje i održavanje sigurnosnog razmaka tijekom vožnje u koloni.

Pojačan je promet na autocesti A1 od Zagreba prema Bosiljevu, na Jadranskoj magistrali te na cestama u Istri. Na većini ostalih cesta promet je srednje gust te se vozi bez zastoja uz povoljne vremenske uvjete.

Vozače upozoravamo na zastoje na dioncama gdje su u tijeku radovi te na cestama u blizini većih turističkih središta na obali.

Zbog velikih dnevnih vrućina HAK poziva vozače da uz sebe tijekom vožnje imaju dovoljno vode, čaja ili negaziranih sokova kako bi što lakše podnijeli putovanje i moguću vožnju u koloni.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Lužani i Slavonski Brod zapad od 196. +163 do 200. +163 km, vozi se desnim kolnikom, dvosmjerno.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC1 između Đurmanca i Krapine, zbog oštećenja kolnika, a kroz Korenicu vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Metković.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja (do 8. rujna), a za teretna vozila iznad 7,5 t zatvoren je granični prijelaz Rupa.

Na graničnom prijelazu Vinjani Donji proširuje se trak za teretna vozila pa su moguće gužve.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:27