POLITIČKA PREPIRKA

VELIKA PREVIRANJA U KARLOVAČKOM SDP-u Jedni druge krive za loš rezultat na izborima, ogranak pred raspuštanjem?

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Forum žena, Forum seniora i Forum mladih grada Karlovca s cjelokupnom organizacijom SDP-a grada Karlovca "u trenutnim unutarstranačkim previranjima čvrsto stoje uz demokratski izabranog predsjednika gradske organizacije SDP-a Žarka Latkovića i oštro se protive raspuštanju organa u karlovačkoj organizaciji", piše u današnjem zajedničkom priopćenju tih foruma gradskog SDP-a.

Na sutrašnjoj sjednici Županijskog odbora i Predsjedništva Županijske organizacije SDP-a odlučivat će se o raspuštanju tijela gradske organizacije zbog loših rezultata na travanjskim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore Grada Karlovca.

Predsjednik ŽO Damir Mateljan, saborski zastupnik, pojasnio je Hini u telefonskom razgovoru da su predsjednik GO Žarko Latković i tajnica Marina Novaković Matanić članovi Predsjedništva i Županijskog odbora te da će svoje argumente moći iznijeti na sastanku, ali da on smatra kako su prije svega Novaković-Matanić, kao i Latković odgovorni za loš rezultat na prošlomjesečnim izborima i za loše stanje međuljudskih odnosa u stranci u Karlovcu.

Nasuprot tome predsjednici karlovačkih Foruma mladih Josip Bišćanić, Foruma žena Željka Verner i potpredsjednik Foruma seniora SDP Karlovac Nikola Dragić - Krivokuća potpisali su zajedničko priopćenje u kojem tvrde da razlozi za raspuštanje nisu loši rezultati na mjesnim izborima već borba za pozicije na državnoj konvenciji SDP-a, koja će uslijediti nakon parlamentarnih izbora.

"Šibenik, Vinkovci i Prelog samo su neki od gradova gdje je na mjesnim izborima ostvaren rezultat kudikamo lošiji nego u Karlovcu, a u Nuštru i Županji nisu ni izašli na mjesne izbore, pa u tim organizacijama niti županijski predsjednici, niti tajnik za članstvo SDP-a Hrvatske Stjepan Mikulandrić, ne pokreću postupak za raspuštanje organa", navodi se u priopćenju.

Uz tvrdnju da Mikulandrić i Mateljan pokazuju "iracionalan strah za svoje pozicije" forumi smatraju da je "GO SDP-a pod vodstvom Latkovića postigao respektabilne rezultate na predsjedničkim i izborima za EU parlament i da su spremni pod vodstvom predsjednika Latkovića "ponoviti takve rezultate i na predstojećim parlamentarnim izborima".

Forumi također smatraju da su takve aktivnosti u vrijeme kampanje za parlamentarne izbore "dokaz da Mikulandrić i Mateljan misle samo na sebe i svoju korist, ne gledajući pritom na dobrobit stranke".

Zamoljen da komentira priopćenje Mateljan je rekao da nije u pitanju raspuštanje gradske organizacije s 506 članova, već da je Latković odbio njegov prijedlog nakon izbora da sam podnese ostavku, pa će on sutra pokrenuti raspuštanje organa i izbor novog vodstva, a u tom će slučaju konačnu odluku, kaže, donijeti članstvo.

Latković je naime najavio da će se on osobno opet natjecati za predsjednika u slučaju raspuštanja Gradskog odbora, Predsjedništva te smjene predsjednika i dvojice potpredsjednika.

Marina Novaković Matanić najavila je da će se sutra za trajanja sjednice ispred stranačkih prostorija u znak podrške vodstvu gradske organizacije okupiti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:53