NOVA GRADSKA SLUŽBA

VELIKA JAGMA ZA POSLOM IZ SNOVA Za sigurnu plaću i izazovan posao prijavilo se stotine...

 Milivoj Keber / CROPIX

Prvi prometni redari, nova gradska služba koja je još početkom godine po uzoru na druge gradove trebala od policije preuzeti kontrolu nad kaotičnim splitskim ulicama i parkiralištima, kako stvari stoje, na ulice će tek u prvim danima svibnja, piše Slobodna Dalmacija.

Prema riječima Vesne Alač, pročelnice gradske Službe zajedničkih poslova, te Špira Cokarića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, još uvijek je u tijeku natječaj za primanje u službu ukupno 11 novih djelatnika: osam prometnih redara, dva referenta i glavnog prometnog redara.

Naime, za radna mjesta u Banovini i sigurnu plaću iz gradskog proračuna prijavilo se gotovo 220 kandidata...

- Na natječaj za radno mjesto prometnog redara stigle su 143 prijave, na natječaj za radno mjesto stručnog suradnika - glavnog prometnog redara pristigle su 34 prijave, a na nadmetanje za posao administrativnog referenta nove službe dobili smo 42 prijave - ističu pročelnici.

Pisano testiranje, za kandidate koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja, održalo se prošlog petka, a rezultati testova, kao i raspored intervjua za osobe koje zadovolje objavit će se u srijedu, 25. veljače, na oglasnoj ploči u zgradi Banovine, piše Slobodna Dalmacija.

- Nakon obavljenih intervjua slijedi konačan odabir kandidata, nakon čega će se ostaviti rok od 15 dana za eventualne žalbe. Novi službenici mogli bi, eventualno, početi s radom početkom travnja, a nakon što budu primljeni trebaju proći i obuku na Policijskoj akademiji tako da ih na ulicama građani najvjerojatnije neće vidjeti prije svibnja - kažu Alač i Cokarić.









Pomama za radnim mjestima u brojkama

143 prijave za osam prometnih redara

34 kandidata za glavnog prometnog redara

42 prijave za dva referentska mjesta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:32